Naslovnica Društvo Kardinal Parolin sudjelovat će na ovogodišnjoj Bilderbergovoj konferenciji

Kardinal Parolin sudjelovat će na ovogodišnjoj Bilderbergovoj konferenciji

888
0

Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Vatikana, sudjelovat će na Bilderbergovoj konferenciji, godišnjem privatnom okupljanju svjetskih političkih, poslovnih i medijskih čelnika koje će se ove godine održati u Italiji, od 7. – 10. lipnja u Torinu.

Ime kardinala Parolina uključeno je u popis 131 sudionika ovogodišnjeg sastanka Bilderberga.

Kardinalovo sudjelovanje na sastanku još nije službeno objavljeno od strane Vatikana iako su izvori u državnom tajništvu potvrdili da će Parolin ipak sudjelovati na sastanku.

Ako se njegovo sudjelovanje potvrdi, bit će to prvo sudjelovanje nekog visokog vatikanskog dužnosnika na Bilderbergovoj konferenciji.

Bilderbergova konferencija okuplja svake godine oko 120-150 sudionika, među njima i europske i sjevernoameričke političke elite, zajedno s vođama iz industrijskog, financijskog, akademskog i medijskog sektora.

Na ovogodišnjem sastanku bi se trebalo raspravljati o populizmu u Europi, izazovima nejednakosti, budućnosti rada, umjetnoj inteligenciji, američkim lokalnim izborima, slobodnoj trgovini, američkom globalnom vodstvu, Rusiji, te drugim aktualnim događajima u svijetu (vidi ovdje).

S druge strane, čak i službena internetska stranica Bilderberga naglašava da su rasprave privatne, da nema zapisnika te da se izvještaji ne pišu.

Kritičari ga nazivaju nekom vrstom “globalne vlasti u sjeni” te često privlače prosvjednike iz cijelog svijeta.

Izvor