Naslovnica Crkva Kardinal Sarah: “Tko će danas ustati u obranu Boga?”

Kardinal Sarah: “Tko će danas ustati u obranu Boga?”

878
0

“Tko će danas ustati u obranu Boga?” upitao je kardinal Sarah.

Tko će se usuditi suočiti s modernim progoniteljima Crkve? Tko će imati hrabrosti ustati, bez ikakvog oružja osim krunice i Presvetog Srca, i suočiti se s kolonama smrti našega vremena?

Ove moderne “kolone smrti”, objasnio je kardinal, su “relativizam, indiferentizam i preziranje Boga”.

Tko će reći ovom svijetu da je jedina sloboda za koju je vrijedno umrijeti sloboda vjerovanja?

U propovijedi u čast mučenika iz Vendée, (Bio je to prvi primjer genocida koji je provela jedna moderna Vlada, služeći se primitivnim, ali učinkovitim sredstvom masovnog istrebljenja. Po naređenju Lazara Karnota, formirano je dvanaest paklenih kolona koje u siječnju 1794. započinju s eliminiranjem stanovnika Vandejske pokrajine. Cilj je bio: “Od Vendée učiniti nacionalno groblje, kako bi se u potpunosti očistilo tlo slobode od te proklete rase.”) kardinal Sarah pohvalio je pokrajinu i njene stanovnike zbog otpora protiv ateističkoga republikanizma tijekom Francuske revolucije, ali je rekao kako se Crkva i tradicionalna obitelj još uvijek suočavaju s progonom.

Nakon pobune, tzv. “Vatrene kolone” republikanskog generala Louis Marie Turreau masakrirale su desetke tisuća civila, a mnoge od njih Crkva je proglasila blaženima.

Suvremeni zagovornici pobačaja i kontrole stanovništva u Africi slični su francuskim revolucionarima koji su masakrirali narod Vendée – istaknuo je kardinal Robert Sarah.

“Još jednom, više nego ikada, revolucionarni ideolozi žele uništiti prirodno mjesto davanja, radosne velikodušnosti i ljubavi. Govorim o obitelji! Kardinal je dodao da, kao u Vendéi, moderni revolucionari žele uništiti obitelji, a rodna ideologija i preziranje plodnosti i vjernosti su samo neki od slogana ove revolucije”.

Ovi novi revolucionari su zabrinuti zbog velikodušnosti velikih obitelji. Oni ismijavaju kršćanske obitelji, jer utjelovljuju sve što mrze. Spremni su za pokretanje novih ‘vatrenih kolona’ na Afriku kako bi stvorili pritisak na obitelji i nametnuli sterilizaciju, pobačaj i kontracepciju. Afrika će se, poput Vendée, oduprijeti! Kršćanske obitelji svugdje moraju biti radosni predvodnici u pobuni protiv ove nove diktature sebičnosti!

Kardinal Sarah pozvao je Francuze da ožive ugled svojih predaka iz Vendée i stanu u obranu tradicionalnog kršćanstva usred novih napada.

“Danas na Istoku, Pakistanu i Africi, naša kršćanska braća umiru zbog svoje vjere, slomljeni pod progonima islamizma. A vi, Francuzi, vi, ljudi iz Vendée, kada ćete ustati da s molitvom mira kao oružjem i ljubavlju branite vašu vjeru?

Prijatelji moji, krv mučenika teče u vašim žilama, budite joj vjerni! Svi smo mi duhovni sinovi la Vendée martyre!!!

Izvor