Naslovnica Svijet Kardinal Schönborn pohvalio pobjednika Eurovizije

Kardinal Schönborn pohvalio pobjednika Eurovizije

3813
0

Iz njemačkog Die Welt-a prenosimo:

Ohrabrenje dolazi iz neočekivanog kuta: Katolički kardinal Christoph Schönborn iz Beča je zadovoljan pobjedom transvestita Conchite Wurst na Euroviziji.

Christoph_Schönborn_(Gerusalemme,_08.11.2007)To pokazuje “veliku raznolikost” u Božjem vrtu , rekao je Schönborn za austrijski dnevnik “Heute”. “Čak i oni ljudi koji se ne osjećaju kao kod kuće u svome tijelu zaslužuju poštovanje na koje svi imamo pravo.

Govoreći o rodnom identitetu 69 -godišnji nadbiskup Beča je rekao kako ga smatra “prekrasnom idejom” Stvoritelja koji je stvorio čovjeka kao muško i žensko. Iz tog polariteta i međusobnog dopunjavanja nastaje očito privlačenje “težnja jednog za drugim “, ali i “međusobna borba”. U kontekstu stvaranja to je bila “Božja najfascinantnija ideja.” Dakle, ova intrigantna ideja također je utjelovljena u Conchiti Wurst, zaključio je kardinal.

??? Jesam li ja lud ili?!

Na stranu osoba koja stoji iza umjetničkog imena Conchita Wurst. Već se dosta pisalo o ovome pa se ne želim ponavljati, ali mi samo nije jasno- kako jedan kardinal može reći nešto ovako?!

Inače, The Bild je u svom Internet izdanju ispod slike Conchite stavio natpis (aludirajući na kardinalove riječi): Feniks iz Božjeg vrta. Ako je itko barem malo razmišljao dok je slušao riječi pjesme mogao je zaključiti da dotični Feniks možda jest bio u Božjem vrtu, ali ne kao dio “Božje najfascinantnije ideje“ nego kao njen najljući neprijatelj.

Zar se kardinalu nije upalila lampica za uzbunu na ove riječi:

I rise up to the sky
You threw me down but
I’m gonna fly
And rise like a phoenix
Out of the ashes
Seeking rather than vengeance
Retribution
You were warned
Once I’m transformed
Once I’m reborn
You know I will rise like a phoenix
But you’re my flame

Ni u nastavku intervjua nismo ništa čuli o razlikovanju duhova i opasnostima ovakvog poimanja rodnog identiteta, ali nadbiskup nije propustio priliku spomenuti toleranciju koja “između ostalog znači, respektirati drugog, pa i onda kada taj ne dijeli moja uvjerenja- i u tom smislu svi trebamo toleanciju“. Eh, ta tolerancija….