Naslovnica Društvo Naručite knjigu “I Božja ljubav tijelom postala”

Naručite knjigu “I Božja ljubav tijelom postala”

1420
0

Dragi čitatelji,

knjigu „I Božja ljubav tijelom postala. Sveta Euharistija kao Sakrament Ljubavi” kardinala Raymonda Lea Burkea u izdanju Sofijine kuće, d.o.o. možete od sada naručiti i ovdje!

Uz kupnju knjige po maloprodajnoj cijeni od 95,00 kn poklanjamo knjigu “Crkva  i znanost- doprinosi i odnosi“.

knjiga2Knjiga donosi kratki povijesni pregled razvitka znanstvene misli i doprinosa Katoličke Crkve utemeljenju i razvoju znanosti, istraživanju i kritičkom mišljenju kroz povijest. Namijenjena je prvenstveno mlađoj populaciji (nastala je kao građa za Vjeronaučnu olimpijadu) koji tako mogu vidjeti i drugu stranu priče o odnosu Crkve i znanosti, a ne samo onu koju nam stalno nude u medijima i sekularnom obrazovanju. Knjiga ima tvrdi uvez i bogato je ilustrirana pa može biti idealan poklon za vašeg znatiželjnog tinejdžera, ali i sve one koji žele više doznati o ovoj temi.

Obje knjige u kompletu po jedinstvenoj cijeni od 95,00 kn možete jednostavno naručiti putem e-maila na adresu sofijina.kuca@gmail.com s vašim imenom i poštanskom adresom.

Poštarina je već uključena u cijenu, plaćanje općom uplatnicom u roku od 15 dana.*

Čitatelji iz inozemstva mogu nam se također javiti na e-mail pa ćemo im poslati podatke o deviznom računu i cijeni (plus poštarina!) izraženoj u deviznoj protuvrijednosti .

**********

burke1U knjizi „I Božja ljubav tijelom postala. Sveta Euharistija kao Sakrament Ljubavi” uzoriti kardinal Raymond Burke istražuje ljepotu i snagu Svete Euharistije u svjetlu dubokog učenja Sv. Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. Koristeći jasan i poučan jezik, kardinal Burke vodi čitatelje kroz učenje Crkve o ovom Presvetom Sakramentu i njegovom mjestu u životu svakog učenika Isusa Krista. Ova duhovna rasprava o središnjem otajstvu naše vjere povezuje bogatu teologiju Crkve s pastoralnim djelovanjem i duhovnim životom. Sposobnost kardinala Burkea da dopre do laika jednostavnim, ali inspirativnim jezikom će svakako produbiti ljubav prema Svetoj Euharistiji u srcima svih njegovih čitatelja.

**********

Knjiga „I Božja ljubav tijelom postala“, djelo eminentnog kanoniste i mog brata na Kolegiju kardinala Njegove eminencije preuzoritog kardinala Raymonda Burkea, predstavljena je kao duhovni traktat koji sažima učenja pape svetog Ivana Pavla II. i pape Benedikta XVI, i s tom se knjigom osobno u potpunosti slažem.
Nemoguće je ne uočiti važnost materije kojom se bavi ova knjiga, koju smatram pravim pravcatim draguljem, naročito zbog toga što pruža toliko podsjetnika koje naše sudjelovanje u svetoj Žrtvi na oltaru čini puno svjesnijim, aktivnijim, plodonosnijim
Očito je kako dijelim mišljenje s američkim kardinalom kada on tvrdi da je u povijesti Crkve, upravo onda kada su vjera i euharistijske pobožnosti bile naročito jake, također postojalo i snažno nastojanje vjernika za slijeđenjem Krista u svetosti. A ono počinje od slavljenja euharistijske žrtve riječima kojima priznajemo svoje grijehe. U svojstvu Prefekta Kongregacije za bogoštovlje, htio bih svim srcem potvrditi važnu istinu kako svećenik koji slavi Misu mora, tako reći, „iščeznuti“ pred Osobom Isusa Krista kojega uprisutnjuje, ali također i pred mističnom osobom Crkve, u ime koje djeluje, poštujući obredne norme zapisane u liturgijskim knjigama.
Istina je da će ljepota spasiti svijet, ali nigdje to ne postaje toliko jasno kao na području liturgije. Sa svoje strane, osobito u svojstvu Prefekta Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata, od srca i u bratskoj ljubavi zahvaljujem kardinalu Burkeu na ovom predivnom doprinosu najvažnijim, ali i najosjetljivijim temama i raspravama našega vremena. Svim čitateljima želim plodonosno čitanje ove dragocjene knjige koja je dar Crkvi čije izvorište je Euharistija, vrhunac kršćanskoga života. „Ovdje se nalazi, rekao je sveti Ivan Pavao II., blago Crkve, srce svijeta, zalog ispunjenja za kojim svaki čovjek, makar i nesvjesno, žudi” . Dalje ne bih htio prebirati po ovoj knjizi pa prepuštam čitatelju da sam otkrije sve njezine prednosti, uz preporuku da ju čita bez žurbe, razmatrajući nad njom.

kardinal Robert Sarah, Prefekt Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata

*Naravno, kupnju knjige možete smatrati i jednom vrstom donacije autorima Quo Vadis Croatia što će uveliko doprinijeti da blog ostane na životu i nastavi s radom.