Naslovnica Društvo Konačna pobjeda će biti naša jer je “Bog pobijedio svijet”

Konačna pobjeda će biti naša jer je “Bog pobijedio svijet”

751
0

Uoči Hoda za život, koji se tijekom svibnja organizira u 5 gradova u Hrvatskoj (Osijek, Split, Zadar, Rijeka i Zagreb), prenosimo dio razgovora s Virginiom Coda Nunziante, iz Associazione Famiglia Domani i glavnom organizatoricom Hoda za Život u Rimu koji je objavio Life Site News. Kako je Hod u Rimu već poprimio međunarodni karakter, njezin pogled na stanje pokreta za život ne samo u Italiji nego i u Europi uistinu je zanimljiv pa ga prenosimo.

Slikovni rezultat za virginia coda nunzianteNakon devet godina shvaćamo da je Hod za život postao snažna stvarnost, godišnje okupljanje koje nitko tko je pro-life ne može propustiti. Naša snaga ne leži toliko u broju ljudi koji izlaze na ulice, već u dosljednosti i ustrajnosti borbe koju nastavljamo voditi iz godine u godinu, bez povlačenja, pri čemu uvijek guramo naprijed. Najvažniji rezultat koji je postignut, po mom mišljenju, je što se tema života, od začeća do prirodne smrti, vratila u središte javne rasprave. Želimo utjecati na politički svijet kako bismo promijenili zakone naše zemlje, a s ustrajnošću i neizmjernom vjerom u Božju pomoć postići ćemo taj cilj. Ove godine, osim pobačaja, usredotočit ćemo se na eutanaziju jer o nacrtu zakona se već raspravlja u talijanskom parlamentu. Hod je također postao (i nadamo se da će biti sve više) međunarodni događaj, susret voditelja iz svih krajeva svijeta. Ove će godine Hodu prethoditi i nakon njega uslijediti dvije važne međunarodne konferencije, koje organizira Voice of the Family od 16. do 17. svibnja u Angelicumu, te Akademija Ivana Pavla II. za život i obitelj od 20. do 21. svibnja, u hotelu Massimo d’Azeglio.
Italija se trenutno suočava s dva zakonska izazova: zakonom o eutanaziji i pokušaju ukidanja prava na prigovor savjesti. Ali naš glavni izazov je buđenje savjesti: zemlja je već mnogo godina podvrgnuta kulturnoj i moralnoj anesteziji, a reakcije na nepravedne zakone gotovo da i ne postoje. Sada se moramo zauzeti, prodrmati duše iz njihovog sna i dati do znanja da je na svakome od nas da reagiramo na kulturu smrti koju nam žele nametnuti. Neophodno je podići zastavu Istine, bez kompromisa, u obranu života i obitelji. A budući da Istina, poput Dobra, ima intrinzičnu moć širenja i osvajanja duša, konačna pobjeda će biti naša jer je “Bog pobijedio svijet” (usp. Iv 16,33).
Primjer koji nam dolazi iz Sjedinjenih Država doista je prosvjetljujući. Ono što je Hod za život postigao u više od 40 godina je vidljivo svima: cijela generacija mladih postaje sve više pro-life i sa svojim entuzijazmom i odlučnošću sudbina zemlje će se promijeniti. Europa, ali prvenstveno Italija – koja je zemlja s jednom od najnižih stopa nataliteta – mora uzeti ono što se događa u inozemstvu kao primjer, vratiti temu života u središte javne politike, kako u akciji protiv pobačaja tako i u svojoj akciji promicanja nataliteta.

A o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu izjavila je:

Ne mogu zamisliti predsjednika ni u jednoj europskoj zemlji koji bi, odmah nakon izbora, smanjio javno financiranje pobačaja. I ne samo to: njegovi govori iz Ovalnog ureda uživo svim sudionicima godišnjeg Hoda za život također pokazuju njegovu posebnu brigu za ovu temu. Ne zaboravimo da je dvije godine zaredom poslao potpredsjednika Pencea na trg kako bi govorio na pozornici Hoda za život. U europskom okolnostima, predsjednik Trump se smatra pro-liferom, a željeli bismo da naši političari imaju njegovu hrabrost kad je o ovome riječ.

 

Hod za životViše o Hodu za život koji će se održati u našim gradovima vidi ovdje:

HOD ZA ŽIVOT

Za život! Za obitelj! Za Hrvatsku!