Naslovnica Crkva Korona virus uzrokuje pojavu „podzemne Crkve“?

Korona virus uzrokuje pojavu „podzemne Crkve“?

1025
0

U jednom intervju, kazahstanski biskup (koji je stekao popularnost diljem svijeta), Athanasius Schneider je rekao da „progoni“ Crkve, koje provode vlade diljem svijeta tijekom izbijanja COVIDa-19, uzrokuju pojavu „podzemne Crkve“ i da bi ovo moglo biti Božje sredstvo da pročisti Crkvu.

„Može biti da prolazimo kroz vrijeme katakombi – neku vrstu podzemne Crkve“, izjavio je biskup Schneider. „Ali ne trebamo se bojati. Moramo biti hrabri, jer Crkva ima puno iskustva kao katakombna Crkva, podzemna Crkva. U ta vremena djelovanja u katakombama, Bog je dao puno duhovnih plodova za obnovu Crkve“.

Schneider je ukazao na teška ograničenja koja su određena za crkve u Ujedinjenom Kraljevstvu i drugdje kao dokaz da vlade koriste korona virus kao „izgovor“ za „implicitni progon“ Katoličke Crkve.

Engleski zakoni o lockdownu „se protive svakoj razumnoj proporcionalnosti“, primijetio je. Oni predstavljaju „način diskriminacije i progona Crkve“.

Njegova Uzoritost je nastavio: „Biskupi i biskupske konferencije – pa čak i Sveta Stolica – trebaju inzistirati kod vlada da crkvama daju barem ista prava koja daju trgovinama u kojima ljudi mogu kupiti hranu“. „Ako vlada uskrati Crkvi prava koja daje trgovini, onda je to diskriminacija religije“.

Schneider se pitao je li ovo pojedinačno vrijeme u povijesti „intervencija za pročišćavanje Crkve progonom“ zbog raširenih „hereza u nauku, moralu i u liturgiji“. Također se pita bi li „vrijeme katakombi bilo dobro za Crkvu“, jer bi to moglo biti „vrlo snažna intervencija božanske providnosti za buđenje Crkve“.

Njegova Uzoritost je dodao da katolici trebaju moliti kako bi Bog mogao „prosvijetliti“ papu Franju da „zajedno s kardinalima izvrši djela zadovoljštine“ zbog „grijeha počinjenih u Crkvi i  prema Euharistiji protiv našega Gospodina“ i za grijehe poput pobačaja koji su „počinjeni izvan Crkve“.

„Gospodin je taj koji će odrediti vrijeme katakombi i progona, a ne vlade“, zaključuje biskup.

Izvor