Naslovnica Društvo Legalizacija droge, abortus i istospolni brak

Legalizacija droge, abortus i istospolni brak

1513
0

Osim kada je riječ o nogometu, Urugvaj, jedna mala zemlja s jedva 3.2 milijuna stanovnika smještena između Brazila i Argentine, rijetko se spominje u svjetskim medijima ali sada, pod vodstvom novoga predsjednika Jose Alberta Mujica Cordana, zvanog Pepe Mujica (nešto mi kaže da je podrijetlom iz naših krajeva) odjedanput se ta zemlja našla u centru pažnja svjetskih glasila. Naime, Urugvaj će postati prva zemlja koja će u potpunosti legalizirati drogu, odnosno marihuanu. Pod legalizacijom se ne misli na neku liberalnu utopiju nego baš suprotno; u Uruguayu će država preuzeti na sebe kontrolu nad cjelokupnom distribucijom i prodajom marihuane, odnosno sebi će dodijeliti jedan nov i lijep monopol.

Pepe Mujica se također ‘proslavio’ jer je legalizirao prvo abortus, a sada i istospolni brak. Ali, to se moglo i očekivati od ovakvog ‘narodnog’ vođe, omiljenog od mase koji je život proveo kao marksistički (oružani) pobunjenik, a čak 14 godina je proveo u zatvoru. Brzo je Pepe Mujica postao omiljen među ljevičarskim ideolozima diljem svijeta pa je tako proglašen „najsiromašnijim predsjednikom na svijetu“ jer još uvijek živi na svom skromnom seoskom imanju i prima samo 10 posto svoje predsjedničke plaće (ostatak donira nevladinim udrugama).

Narod Urugvaja u njemu vidi pravi simbol poniznosti i ‘istinskog’ socijalistu, pa ga navodno obožava dok on i dalje sije kulturu smrti a gospodarstvo oko njega propada. Ali nema veze, mediji ga vole a siromašni će ostati siromašni.