Naslovnica Politika Liberalni kršćani zabranjuju vam da mislite svojom glavom

Liberalni kršćani zabranjuju vam da mislite svojom glavom

1046
0

Prošlo je već pet godina od papa Franjine propovijedi u Lampedusi u Italiji, a taj događaj papa je obilježio slavljenjem Svete mise za migrante u bazilici svetog Petra. 
Kada je Papa 2013. stigao u mali, siromašni sicilijanski grad koji je bio preplavljen afričkim ekonomskim migranatima, njegova poruka zapadnjacima bila je žestoka. Čak “osuđujuća”. Ni traga ‘nijansama’. Papa Franjo je usporedio one koji se odupiru masovnom priljevu siromašnih ljudi u razvijene zemlje s krvavim tiraninom Herodom i Kajinom, ubojicom svog brata. (ovdje)

John Zmirak, autor ovog članka je prošle godine napisao odgovor:

Iskreno, ovo je nepošteno i uistinu pogrešno. Zar je Kajin štitio opće dobro kad je ubio Abela? Je li Herod bio zabrinut za vjersku slobodu i građanski mir Betlehema kada je dao zaklati novorođenčad? Pa ipak, mi čije se mišljenje razlikuju od Vašeg optimizma o masovnom useljavanju muslimana, našli smo se povezani s tim zlikovcima u Vašim primjedbama. Ne mislimo da je mudro ili razumno nagraditi migrante za potencijalno smrtonosno putovanje u Europu na improviziranim brodovima– a “nagrada” je dugogodišnje prebivalište i socijalna potpora- nagrada koja će samo potaknuti milijune drugih da pokušaju isto smrtonosno putovanje u zemlje koje ne trebaju njihov rad i već sad pate od netrpeljivosti i militantnosti obnovljenog političkog islama.

No, argumenti utemeljeni na stvarnost i razboru padaju u vodu kod liberalnih kršćana, kad su u pitanju njima važne teme logika nestaje. Jednostavno vam zabranjuju razmotriti gotovo sigurne učinke proširenja “suosjećanja” na njihovu izabranu skupinu koju prikazuju kao žrtvu. (U ovom slučaju to su ekonomski migranti.) Umjesto toga, oni očekuju da zaboravite na činjenice koje stoje pred vama i razmišljate samo o jednoj strani jednadžbe: budućim imigrantima.

Nitko drugi nije važan. Nisu važni ni najsiromašniji građani u SAD-u, Italiji ili Mađarskoj, čija plaća može biti smanjena zbog migranata. (Ili će svojim porezima morati podržavati te iste migrante.) Niti na žene koje će postati žrtve muslimanskih banda silovatelja. Niti na građane koji će gledati kako se njihove zemlje mijenjaju pred njihovim očima. Transformiraju u zemlje u kojima sakaćenje ženskih genitalija ili mafijaška ubojstva različitih kartele- nekoć nezamislivo– postaju svakodnevica. Kada šerijatski zakon ili socijalizam Chavezovog stila postane politika velikih političkih stranka.

Ne. Liberalni kršćani zabranjuju vam da razmišljate o takvim nečistim stvarima.

Ili da uopće razmišljate! Umjesto toga trebali biste samo osjećati. Klimat ćete glavom na video uradak osmišljen i snimljen za vas. Onda ćete plakati na pomno odabrane fotografije. Trebate dopustiti da vas preplave osjećaji dobrohotnosti, krivnje i (najviše od svega) straha od sramotnog “rasizma” dok vas potpuno ne obuzmu.

Naravno, to nije način na koji racionalno donosimo moralne odluke- osim kada je u pitanju jasno i očito ljudsko pravo. Na primjer, nerođeno dijete s apsolutnim pravom na život. Ili rob u lancima s apsolutnim pravom na slobodu.

Cilj argumenta “Nešivene haljine ili haljine bez šava” (Seamless Garment) je brkanje takvih apsolutnih istina s puno složenijim pitanjima (poput prava na odabir kriterija za prihvaćanje imigranata). Kršćani za socijalnu pravdu očekuju od vas da se možete pretvarati da svaka osoba iz Trećeg svijeta ima isto pravo doći živjeti u Švedsku kao što nerođeno dijete ima pravo na život. Besmislica. Deset sekundi razmišljanja to opovrgava.

Zato to žele spriječiti. Zabraniti vam da o tome razmišljate. Vjerska ljevica to označuje kao grijeh. Optužuju vas da ste farizej, “doktor zakona”, samo zato što koristiti mozak koji vam je Bog dao.

Izvor