Naslovnica Društvo Liječnici u pet bolnica odbijaju obavljati abortuse!

Liječnici u pet bolnica odbijaju obavljati abortuse!

1025
0

Odlične nam vijesti danas stižu iz Jutarnjega Lista:

Svi ginekolozi zaposleni u zagrebačkom KB-u Sveti Duh uložili su priziv savjesti te ni jedan od njih više ne obavlja pobačaje na zahtjev žene. Sveti Duh tako je postao peta javna bolnica – uz one u Našicama, Vinkovcima, Kninu i Požegi – koja uopće ne obavlja abortuse, a situacija je kritična (?!) i u splitskoj bolnici. U toj bolnici, kojoj gravitira cijela Splitsko-dalmatinska županija, pobačaj obavlja jedan liječnik, dok je njih 21 uložilo priziv savjesti. Budući da su sve bolnice u mreži javne zdravstvene službe koje obavljaju djelatnost ginekologije dužne osigurati pružanje usluga prekida trudnoće, a za organizaciju je zadužen ravnatelj, Ministarstvo zdravlja odlučilo je konačno reagirati i osigurati svim ženama jednaku dostupnost pobačaja na zahtjev. Nastavi čitati članak ovdje

Ministarstvo zdravlja, odnosno političari, će se boriti protiv ovih liječnika iz svih raspoloživih sredstva kako bi osigurali ženama pravo na ubojstvo svog dijeteta. Vjerojatno će biti spremni i ‘uvesti’ liječnike samo da i dalje čine ovo zlo. Protuargument, osim naravno da je pobačaj podjednako i ubojstvo, jest da se doprinosi i porezi milijuna vjernika u Hrvatskoj koriste za obavljanje abortusa u državnom zdravstvu. Dakle mi vjernici indirektno (ili direktno, ovisi kako doživljavate sustav) financiramo pobačaje u javnim zdravstvenim ustanovama.

Razmatrajući ovo pitanje, ne mogu se načuditi da biskupi ovih dana na Sinodi o obitelji u Rimu nisu našli potrebu niti spomenuti (barem koliko znamo) problem pobačaja u društvu i posljedice za obitelji. Neke, očito važnije teme, su se našle na dnevnom redu!