Naslovnica Društvo “Molitva je najmoćnije oružje u borbi protiv zla u svijetu”

“Molitva je najmoćnije oružje u borbi protiv zla u svijetu”

1861
0

Bio sam blagoslovljen da kroz godine sudjelujem u mnogim javnim manifestacijama molitve i svjedočim neprocjenjivom dostojanstvu ljudskog života, posebno dostojanstvu onog nedužnih, bespomoćnih i nerođenih, tako da sam sretan što sam vam se pridružio danas u ovoj molitvi i uvijek ostaje istina da je molitva najmoćnije oružje u borbi protiv zla u svijetu. Molimo se da će veliko zlo u obliku pobačaja biti pobijeđeno, po zagovoru Blažene Majke i uz Božju pomoć.

Odgovor je to kardinala Raymonda Burkea na upit kako je doživio bdijenje za nerođene ispred bolnice u Splitu i što misli o djelovanju kršćana koji na ovakav način mole na ulici.

Dakle, već dobro upoznat s inicijativom 40 dana za život, kardinal na putu prema Sinju, gdje je prije odlaska za Rim trebao posjetiti Svetište Gospe Sinjske, na upit bi li se želio upoznati s moliteljima te im udijeliti blagoslov bez oklijevanja je odgovorio potvrdno. Iako je bilo predviđeno da ćemo izmoliti samo jednu deseticu, dobri kardinal je odmah krenuo na drugo otajstvo, pa smo tako imali čast izmoliti cijelu krunicu s uzoritim kardinalom, nakon čega je blagoslovio sve molitelje.

Ovom prigodom zamolio bih čitatelje da se u ovim zadnjim danima inicijative pridruže u molitvi za život nerođenih. Posebno apeliram na muškarce- pridružite se, neka nam kardinal bude uzor! (Nažalost čini mi se da žene dominiraju na ovim skupovima.)