Naslovnica Crkva Molitva za sinodalne oce

Molitva za sinodalne oce

816
0

Glas obitelji, međunarodna koalicija pro-obiteljskih udruga, pozvala je na molitvu vjernika uoći Sinode o obitelji zakazane za listopad sljedeće godine.

Advent, koji označava početak nove godine u crkvenom kalendaru, je vrijeme dubokog išćekivanja rođenja našeg Spasitelja u svijetu i u našim srcima. Ovaj Advent je i početak godine koja će nas dovesti do Sinode o obitelji u listopadu 2015. Ovo je vrijeme da se bez prestanka moli za naše obitelji i za Crkvu. Arhitekti nedavno završene izvanredne Sinode su odgovorni za porast moralne konfuzije koja razara obitelji još od seksualne revolucije 1960.-ih godina. Glas obitelji danas poziva one hrabre pastire koji su, tijekom nedavne Sinode, branili našu vjeru i naše obitelji, moleći se da njihovo vodstvo razbije moralnu konfuziju koja trenutno vlada u Crkvi.

Ulozi su visoki, jer svaki napad na temeljnu vrijednost obitelji je napad na istinsko dobro čovječanstva. Papa sveti Ivan Pavao II. je u svojoj enciklici Evangelium vitae naglasio:

Obitelj ima posebnu ulogu tijekom života svojih članova, od rođenja do smrti. To je doista “svetište života: mjesto u kojem se život – dar Božji – može prikladno prihvaćati i štititi od mnogostrukih napadaja kojima je izložen, može se razviti u skladu s potrebama autentičnog ljudskog rasta. Zbog toga je uloga obitelji u izgradnji kulture života odlučujuća i nezamjenjiva.

Glas obitelji prepoznaje da Sinoda nudi važnu priliku za poduzimanje konkretnih koraka u rješavanju napada na obitelj i krizu u Crkvi pružajući obnovljeni poticaj “novoj evangelizaciji”. Ako se želi da Sinoda bude učinkovita bitno je da nauk Crkve bude potvrđen jasno i nedvosmisleno.

Budućnost čovječanstva ovisi o obitelji” (Familiaris consortio, 86)

Naše molitvene nakane:

+ Molimo da tijekom ove godine biskupi pronađu novu snagu kako bi bili beskompromisni čuvari sakramentalnog braka, najjači zaštitnici djece, rođene i nerođene.

+ Molimo da biskupi štite čestitost, koja pruža zaštitu protiv kontracepcijskog mentaliteta, najmoćnijeg katalizatora kulture smrti.

+ Molimo da se čuje glas biskupa u obrani roditelja kao primarnih odgojitelja svoje djece.

+ Molimo da biskupi ponude vodstvo u molitvama za okajanje grijeha protiv obitelji i braka.

Izvor