Naslovnica Društvo Muskov Twitter i dalje ušutkuje katolike

Muskov Twitter i dalje ušutkuje katolike

448
0

Preuzimanje Twittera od strane Elona Muska najavljivalo je početak nove ere slobode govora za ovog diva društvenih medija.

Ipak, ne tako brzo…

Dok su ljevičari bijesnili zbog same ideje da se ljudima dopusti izražavanje mišljenja koje je suprotna njihovom, konzervativci su se radovali što možda sada mogu pisati istinu bez straha od protjerivanja u donje krajeve online svijeta (poput Parlera!). I dok se čini da Musk otvara Twitter (nedavno je obnovio Trumpov račun), očito još uvijek postoje ograničenja onoga što možete pisati na Twitteru, kao što sam nedavno saznao.

Prošlog ožujka tvitao sam sljedeće:

Samo posjetnik: homoseksualna aktivnost je grijeh. Transrodnost je mentalna bolest. Abortus je ubojstvo”.

Iako znam da su te izjave kontroverzne, sve su objektivno istinite. U najmanju ruku, to su gledišta kojih se danas drže milijuni ljudi (uključujući sve vjerne katolike), a zastupali su ih gotovo svi tijekom većeg dijela ljudske povijesti. Nadalje, ni na koji način ne pozivam na uznemiravanje ili nasilje prema bilo kome.

Ipak, nekoliko sati nakon tog tvita primio sam obavijest od Twittera u kojoj stoji da je moj račun zaključan zbog “govora mržnje”.

Morao sam izbrisati tvit kako bih vratio svoj račun, što sam na kraju i učinio.

Jučer sam odlučio vidjeti koliko se Twitter doista promijenio od preuzimanja Muska. Tako sam ponovio isti sadržaj svog originalnog tvita.

Isti rezultat

Shvaćam da je velik dio procesa suspenzije vjerojatno automatiziran i nije sad da je Musk dovoljno dugo na čelu kompanije da bi napravio sustavne promjene u tvrtki, ali svejedno je bilo razočaravajuće vidjeti da kontroverzne izjave koje se suprotstavljaju mišljenju establišmenta još uvijek nisu dopuštene na najvećoj svjetskoj platformi društvenih medija.

Upoznajte novog šefa – isti je kao stari šef.

Eric Sammons, glavni urednik Crisis Magazine