Naslovnica Društvo Na našoj Crkvi ne smije ostati ljaga!

Na našoj Crkvi ne smije ostati ljaga!

2466
0

Ovim putem želimo skrenuti pozornost čitatelja na članak na novom blogu poznate kolumnistice Nikoline Nakić, u kojem se osvrnula na sutrašnje predsjedničke izbore i otvorenu podršku koju je zagrebačka nadbiskupija dala aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

Svoj članak pod nazivom Koliko košta duša? započinje sa:

Dobar dio katoličkih vjernika blago rečeno zgrozio je i iznenadio potez Zagrebačke nadbiskupije koja je svega dva dana prije izbora objavila sliku kardinala Josipa Bozanića i aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u srdačnom rukovanju povodom božićne čestitke. Većinski dio vjernika protumačio je također riječi koje je kardinal Bozanić izrekao na misi za pokojnog predsjednika Franju Tuđmana kao uvijenu podršku predsjednici s obzirom da su se koristili termini kao što su stabilnost te nepotrebnost eksperimentiranja.

U nastavku se okomila na samu predsjednicu:

Što se same predsjednice tiče ona se deklarira kao katolkinja, redovito je u prvim redovima crkvi i prima pričest i to je skandalozno i sablazan – skandalozno zbog njenih javnih izjava koje su u direktnom sukobu s katoličkom vjerom. Počevši od tvrdokornog pro choice stava po pitanju nerođenih, preko podrške Istanbulskoj konvenciji koja je uvela rodnu ideologiju – prije par godina dala je izjavu kako Hrvatska što je prije moguće treba ratificirati tu konvenciju, preko javnog priznanja kako prakticira duhovne istočnjačke tehnike poput joge a i prilikom objave kandidature bilo je vidljivo kako koristi usluge numerologije. Kad se sve to nabroji zaista je neshvatljiva loše prikrivena podrška crkvene vlasti predsjednici.

A završila je s otvorenim apelom hrvatskom klerom citirajući bl. Alojzija Stepinca:

I zato braćo molimo. Molimo za pastire da im Bog dadne hrabrosti i neustrašivosti, molimo za vjernike da se odupru zamci ove poganske postkršćanske većinske kulture smrti i razvrata, molimo da ne sklapaju paktove s Đavlom i da shvate da će baš tada vjeran narod biti uza njih kao nikada prije.
Smatrate se Stepinčevom Crkvom? Onda pažljivo pročitajte ove riječi iz Stepinčeve oporuke:
Ako za istine vjere treba ići u zatvor, idemo. Ako na križ, neka nas razapinju. Ako pod mač, neka sijeku glavu kao svetome Ivanu. Da smo htjeli izdati Crkvu Božju za oglodane kosti koje nam dobacuje bezbožni progonitelj, danas bismo stajali na počasnim tribinama i primali državna i partijska odlikovanja. Kad bi popustili, mogle bi nastati neizmjerne štete za duhovno dobro našeg naroda. I na našoj Crkvi ne smije ostati ljaga, da je i za čas paktirala sa sotonom. Ja nisam vlastan prodati interese Crkve za njihova mizerna obećanja, koja ionako ne vrijede baš ništa.

Svakako preporučujemo čitateljima da nastave pratiti novu stranicu Nikoline Nakić koja, kako je pokazala na svojoj Facebook stranici, izvrsno analizira zbivanja u Crkvi i našem društvu u cjelini.