Naslovnica Crkva ‘Neka bude svjetlost!’

‘Neka bude svjetlost!’

1119
0

Na Uskrs, ujutro prvoga dana u tjednu, Bog je iznova rekao: ‘Neka bude svjetlost!‘ Prije su bile noć u Maslinskom vrtu, pomrčina sunca u času Isusove muke i smrti, noć groba. Ali sada je ponovno prvi dan – stvaranja započinje iznova.

Neka bude svjetlost!‘, reče Bog, ‘i bi svjetlost‘. Isus je uskrsnuo iz groba. Život je jači od smrti.

Dobro je jače od zla. Ljubav je jača od mržnje. Istina je jača od laži. Tama prethodnih dana je raspršena u trenutku kad Isus uskrisava iz Groba i postaje, On sam, čisto Božje svjetlo. Ali to se ne odnosi samo na Njega i ne odnosi se samo na tamu tih dana. Isusovim uskrsnućem je sama svjetlost iznova stvorena. On nas sve privlači u sebe, u novi život uskrsnuća i pobjeđuje svaki oblik tame. On je novi Božji dan, koji vrijedi za sve nas.

(…)

Molimo sada Gospodina da nam dade iskusiti radost svoga svjetla, i molimo Ga, da mi sami postanemo nositelji Njegovog svjetla, kako bi po Crkvi sjaj Kristova lica ušao u svijet. Amen.

(Benedikt XVI., Vazmeno bdijenje, Velika subota, 7. travnja 2012.)

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana čija su obilježja vjera u život, nada i svjetlo, želimo Vam da tu vjeru, nadu i svjetlo doživite u krugu svojih obitelji, prijatelja; svojih najdražih.

Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs!

Svetoj Žrtvi uskrsnici dajte slavu krštenici!

 

 

i jedna moderna verzija!