Naslovnica Crkva Nisu najveći siromasi beskućnici, nego čovjek koji nikad nije izgovorio riječ „majka”

Nisu najveći siromasi beskućnici, nego čovjek koji nikad nije izgovorio riječ „majka”

724
0

U nedavnoj propovijedi na blagdan Male Gospe hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk upozorio je majke na zlo pobačaja.

Na misnom slavlju na blagdan Male Gospe u Solinu koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, propovijedao je biskup Slobodan Štambuk koji je tom prigodom spomenuo svetu Majku Tereziju, Majku koja je zbog svoje nesebične ljubavi i žrtve postala majkom mnogih.

Ne samo Majka Terezija nego sve majke zaslužuju našu pažnju i ljubav jer su nam darovale ono najvrjednije i najsvetije: život. Jesmo li svi zajedno dovoljno svjesni vrijednosti koje nam daje majka: nositeljica života? – upitao je biskup Štambuk te nastavio: postoje razne titule, no nijedna titula ne može nadmašiti majku. Sve titule bi pale u vodu ako bi se zaboravilo na majčinstvo i rođenje.

Imajući u vidu ovaj uzvišeni pojam, kada govorimo o majci pred očima imamo najveće vrijednosti. Majku treba poštivati i sama riječ je uzvišena. Majka je uvijek radila i molila za svoju djecu. To je najčasniji poziv, naglasio je biskup Štambuk ističući kako nisu najveći siromasi beskućnici, nego čovjek koji nikad nije izgovorio riječ „majka”, nju doživio. Svi smo bogati koji imamo majku.

Mladi, postavljam vam pitanje, poštujete li svoju majku, a vi majke doživljavate li zahvalnost svoje djece? Možda ćete doživjeti nerazumijevanje, ali doći će vrijeme kada će mladi shvatiti kako ste bile u pravu.

Majke, nemojte vršiti pobačaj, to je zlo, ako si to učinila Bog ti bio milostiv, rekao je biskup Štambuk te istaknuo kako u svom srcu nosi ljubav prema dvije velike stranke: Majci Crkvi koja propagira deset Božjih zapovjedi, a druga je hrvatski narod, naš čovjek i njegovo zadovoljstvo i mir, za kojega se molim.

A ti majko nado naša, čuj nas, brani sve matere, da budu dobre i očeve, da im pomažu i razumiju ih. Čuj nas Majko Nado naša! – zaključio je svoju propovijed biskup Štambuk.

IKA