Naslovnica Crkva Novi biseri njemačkih biskupa

Novi biseri njemačkih biskupa

839
0

(Kad ekumenska molitva urodi plodom….)

Biskupi u Njemačkoj ne prestaju u medijima otvoreno relativizirati, da ne kažem kršiti, učenje Katoličke Crkve. Da su izjave koje donosimo u ovom postu, izrekli neki teolozi s njihovih sveučilišta mogli bi ih slobodno ignorirati, ali kada dolaze od biskupa onda su u najmanju ruku skandalozne. Nažalost, malo će se o ovome pisati u medijima, uključujući i one katoličke. S druge strane, kada se saznalo da je jedan pomalo tradicionalan biskup u Njemačkoj ‘prekomjerno’ trošio novac na restauriranje kulturnog blaga svojeg grada i biskupije, onda je on razapet u medijima i udaljen s mjesta svog poslanja!

Sa kath.net prenosimo:

Katolicima u Njemačkoj koji drže do nauka Katoličke crkve je trenutno teško i ne mogu očekivati nikakvu podršku od svojih župnika. Naime, nekoliko biskupa sa njemačkog govornog područja, čini se, čvrsto su odlučili mijenjati moralni nauk Katoličke Crkve. Najnoviji ispad dolazi od Trierskog biskupa Stephan Ackermana, koji je izjavio kako danas nije u skladu s vremenom gledati na “novi brak nakon razvoda kao na stanje stalnog smrtnog grijeha”. I u drugim pitanjima biskup je otvoreno govorio protiv učenja Crkve, pa je tako izjavio kako se više ni „bilo kakav predbračni seks ne može smatrati teškim grijehom“.

Kada se govorilo o kontracepciji, biskup je ‘glumio neznanje’, pa je čak rekao: “Razlike između prirodne i umjetne kontracepcije su same po sebi umjetne. Bojim se da to više nitko ne razumije.” Ackermann bi dopustio i velike ustupke što se tiče “homoseksualnosti”, iako je Sveto pismo opisuje kao teško zastranjenje [Vidi Post 19, 1-29; Rim 1,24-27; 1 Kor 6,10; 1 Tim 1,10 ], a tradicija Crkve ju je uvijek proglašavala ‘neurednom’, kako se navodi i u Katekizmu Katoličke Crkve . Za Ackermanna je to, očito, zastarjela ideja jer je novinarima, unatoč jasnom učenju Crkve, izjavio kako se “Kršćanska slika čovjeka temelji na polaritetu spolova, ali ne možemo jednostavno reći da je homoseksualnost neprirodna”.