Naslovnica Politika Obama prijetio Keniji zbog homoseksualnih prava

Obama prijetio Keniji zbog homoseksualnih prava

1333
0

Vijest koja je promakla domaćim medijima, a mene je strašno iziritirala, dogodila se tijekom posjeta američkog predsjednika Barak Obame njegovoj ‘djedovini’. U najočitijem primjeru onoga što papa Franjo zove ideološka kolonizacija Obama je odlučio očitati lekciju narodu Kenije o ‘pravima’ homoseksualca tvrdeći kako se „loše stvari događaju“ zemljama koje ne podrže prava svojih građana u iskazivanju svoje homoseksualnostiIzvor

Obama, koji u životu nije posjetio grob svojeg oca u Keniji, što pokazuje koliko mu je stalo do obitelji, imao je potrebu dijeliti lekcije i otvoreno prijetiti jednoj maloj, posve siromašnoj zemlji zbog pitanja prava homoseksualaca.

Prava kršćana u Africi i na Bliskom istoku koji također žele živjeti u slobodi mu nisu pala na pamet.

Ne pada mu na pamet braniti pravo na život, ili slobodu njegovih sugrađana da žive u skladu sa svojim vjerskim uvjerenjima. Blažena Jacinta je jednom prije svoje smrti izjavila: „Vlada bi bila od Boga blagoslovljena kada bi samo pustila Crkvu na miru i dala slobodu ispovijedanja svete vjere“. Umjesto toga, sprema nam se apsolutna suprotnost. Propast kršćanske civilizacije uzrokovana nametnutom ideologijom širi se svijetom poput virusa pod paskom SAD-a i Ujedinjenih Naroda, da ne spominjem Europsku Uniju, a pokucat će uskoro i na naša vrata. Pa će se nešto „loše dogoditi“ i nama ako ne pristanemo na lažne vrijednosti koje vlade poput Obamine nude svijetu.

Dobra vijest u svemu ovome jest da je kenijski predsjednik Uhuru Kenyatta odbio Obamine prijetnje kazavši da ‘prava homoseksualaca’ u njegovoj zemlji jednostavno nisu važna. Koliko dugo će se oni moći odupirati pritiscima još ćemo vidjeti. Ali znakovito da spas očekujemo od siromašne Afrike, kako za Katoličku crkvu na ovogodišnjoj Sinodi o obitelji, tako i u Ujedinjenim narodima.