Naslovnica Crkva Odvajanje Učiteljstva Crkve od pastoralne prakse je oblik hereze!

Odvajanje Učiteljstva Crkve od pastoralne prakse je oblik hereze!

1785
0

Francuska izdavačka kuća Fayard objavila je knjigu u kojoj se nalazi intervju s afričkim kardinalom i nedavno novoimenovanim prefektom Kongregacije za bogoštovlje Robertom Sarahom.

Ili Bog ili ništa” (Dieu ou rien) ima vrlo zanimljiv podnaslov “Entretien sur la foi” (Razgovor o vjeri), što svakako podsjeća na poznatu knjigu-intervju drugog kardinala objavljenu prije tri desetljeća – Rapporto Sulla Fede Josepha Ratzingera (hrvatski prijevod: “Razgovor o vjeri. Jasni odgovori na suvremene dvojbe”,2005.).

U prikazu knjige za francuski magazin Famille Chretienne, nalazi se sljedeći citat kardinala Saraha koji je od velike važnosti zbog trenutnih rasprava u Crkvi.

Ideja po kojoj bi se Učiteljstvo smjestilo u jednu lijepu kutijicu, odvajajući ga tako od pastoralne prakse – koja bi se onda mogla razvijati u skladu s okolnostima, modama i strastima- je oblik hereze, opasna shizofrena patologija. Iskreno potvrđujem da će se Crkva u Africi čvrsto usprotiviti svakoj pobuni protiv Kristovog nauka i učiteljstva“.

Izvor: Rorate Caeli