Naslovnica Svijet Oslobodi našu domovinu od kandži komunizma i socijalizma

Oslobodi našu domovinu od kandži komunizma i socijalizma

430
0

Venezuelanska biskupska konferencija molila je Blaženu Djevicu Mariju za zagovor- da oslobodi njihovu zemlju od “kandži komunizma i socijalizma”.

Dok zemlja tone sve dublje u politički kaos, biskupi su na svom Twitter računu objavili molitvu  uz sliku Marije i venezuelanske zastave.

Molitva glasi: “Presveta Djevica, Majko Coromota, nebeska zaštitnice Venezuele, oslobodi našu domovinu od kandži komunizma i socijalizma”.

Tweet je objavljen u vrijeme dok su građani Venezuele odlazili na birališta kako bi izabrali članove “Ustavotvorne skupštine” s ciljem mijenjanja ustava ove zemlje.

 

Predsjednik Nicolás Maduro sazvao je skupštinu zbog sve češćih nasilnih protuvladinih prosvjeda, tvrdeći kako bi promjena ustava promicala “pomirenje i mir”.

Oporba s druga strane optužuju socijalističkog predsjednika da koristi ovaj potez kako bi se dočepao još više ovlasti i zacementirao svoju vlastitu poziciju na čelu države.

Neovisnim promatračima nije omogućeno praćenje glasovanja, a druge južnoameričke zemlje kao što su Kolumbija, Panama, Peru i Argentina odbile su ih priznati.

Venecuenaski biskupi osudili su skupštinu kao “neustavnu” i “nepotrebnu, neprikladnu i štetnu za venezuelanski narod”. Maduro želi novim Ustavom – prema riječima biskupa – “Venezueli nametnuti diktatorski režim”, ustanovljujući “socijalističku, marksističku i vojnu državu u kojoj nestaje autonomija vlasti”, s “namjerom da poništi aktualne državne institucije, posebno Narodnu skupštinu”, koju je narod izravno izabrao.

Izvor