Naslovnica Crkva PAPA FRANJO O MEĐUGORJU?

PAPA FRANJO O MEĐUGORJU?

1886
0

Prije nekoliko dana talijanski portal Corrispondenza Romana objavio je da je papa Franjo, u svojoj dnevnoj homiliji u Domu Svete Marte, spomenuo Međugorje, napomenuvši da je službeno vatikansko glasilo L’Osservatore Romano izostavilo ovaj detalj u svojim priopćenjima. Da podsjetimo, otkada je Papa Franjo počeo s ovim dnevnim homilijama, nikada se ne objavi cijeli transkript papine propovijedi nego u javnost izlaze samo priopćenja s nekim citatima.

Tako je, prema jednom svjedočenju, papa jednom prilikom govorio na temu ‘nema kršćana bez Isusa’ te kritizirao nove objave i izrazio snažnu rezervu o navodnim ukazanjima u Međugorju. U službenom priopćenju se navodi da je papa samo govorio o ’onima koji traže rijetke, posebne stvari; koji idu za privatnim objavama, a Objava je završena s Novim zavjetom’. Papa je rekao da su takvi kršćani željni ’spektakularne objave; novih stvari’, preporučivši im da se radije okrenu Evanđelju.

Kako god bilo, 13. listopada papa Franjo će pred kipom Gospe Fatimske posvetiti cijeli svijet Bezgrešnom Srcu Marijinom, te će gotovo sigurno govoriti o ulozi Marijanskih ukazanja u teologiji spasenja. S obzirom na papin otvoren karakter i način komunikacije, mogao bi tada javno iznijeti svoj stav o osjetljivom pitanju Međugorja jer se očekuje da će papa uskoro dobiti i rezultate vatikanske komisije o tamnošnjim događajima.

(izvor: blog Te Deum laudamus!)