Naslovnica Papa Franjo Papa planira proslavu Duhova s karizmaticima i pentekostalcima

Papa planira proslavu Duhova s karizmaticima i pentekostalcima

1443
0

Papa Franjo pozvao je tisuće katoličkih karizmatika i članova pentekostnih i evangeličkih crkava u Rim kako bi proslavili Pedesetnicu i obilježili 50. obljetnicu Katoličke karizmatske obnove.

Kako je izvijestio The Catholic Herald, papa će 3. lipnja voditi molitveno bdjenje, a sudionici će se sljedećeg jutra, na sam blagdan Duhova, pridružiti papi na misi na Trgu sv. Petra.

Prema Michelle Moran, predsjednici Međunarodnog katoličkog karizmatskog pokreta (ICCRS)- “Papa Franjo je zatražio planiranje što je moguće inkluzivnijeg jubileja“, posebno priželjkujući uključivanje drugih kršćana koji također naglašavaju važnost krštenja u Duhu Svetom.

Na susretu s karizmatičarima i pentekostalcima 2014. godine papa Franjo je priznao kako se nije uvijek osjećao ugodno zbog njihovog načina molitve, ali je ipak kleknuo na pozornici dok su se molili za njega i nad njim pjevajali i govorili u jezicima.

U prvim godinama karizmatske obnove u Buenos Airesu nisam imao puno ljubavi prema karizmatičarima“, objasnio je Papa. “Rekao sam za njih: Liče mi na školu sambe.

No malo po malo, rekao je, uvjerio se koliko je pokret dobar za katolike i za Crkvu.