Naslovnica Papa Franjo Papa utješio dječaka rekavši mu kako je njegov otac ateist na Nebu

Papa utješio dječaka rekavši mu kako je njegov otac ateist na Nebu

991
0

Papa Franjo utješio je tužnog dječaka rekavši mu kako je njegov otac ateist na Nebu.

Kako prenosi Catholic Herald, tijekom posjeta rimskoj četvrti Corviale u nedjelju, Papa je odgovarao na pitanja skupine djece. Jedan od njih, dječak po imenu Emanuele, briznuo je u plač kada se susreo s papom.

Zagrlivši dijete, papa Franjo ga je upitao što ga muči. Emanuele je šapnuo papi da je njegov otac, koji je bio ateist, nedavno umro zbog čega je bio zabrinut da bi mogao biti u paklu.

Papa Franjo zatražio je od Emanuelea dozvolu da ponovi cijeloj okupljenoj grupi ono što mu je rekao, a onda je izjavio: “Kada bismo samo mogli plakati kao Emanuele kada imamo bol u našem srcu. On plače za svojim ocem koji je umro i imao je hrabrosti to učiniti ispred nas, jer u njemu postoji ljubav.

Njegov otac bio je ateist, ali on je svoje četvero djece krstio, bio je dobar čovjek. Lijepo je što sin za svog oca kaže da je “dobar”. Ako je taj čovjek mogao tako podići svoju djecu, onda je bio dobar čovjek. Bog je ponosan na tvog oca.

Papa je nastavio: “Bog ima srce oca, tvoj otac je bio dobar čovjek, on je na Nebu s njim, budi siguran. Bog ima očinsko srce i bi li Bog ikad napustio oca nevjernika koji je krstio svoju djecu? Bog je sigurno bio ponosan na tvog oca, jer je lakše biti vjernik i dati krstiti svoju djecu, nego biti nevjernik, a ipak krstiti svoju djecu. Moli za svog oca, razgovaraj sa svojim ocem. To je odgovor.