Naslovnica Papa Franjo Papin susret sa svećenikom gay – aktivistom!

Papin susret sa svećenikom gay – aktivistom!

2592
0

Papa Franjo je izazvao nelagodu među vjernicima nakon što se saznalo da je početkom mjeseca koncelebrirao misu i poljubio ruku svećenika don Michele de Paolisa, aktivista koji je osnovao organizaciju Agedo Foggia koja otvoreno vodi kampanju za promjenu crkvenog nauka o homoseksualnosti. U jednoj od svojih knjiga don Michele je napisao: “homoseksualna ljubav je dar od Boga, ništa manja od heteroseksualne”, a da budemo jasni, također je obezvrijedio ideju po kojoj bi se homoseksualni parovi (misleći na kršćane) trebali odreći spolnih odnosa.

Papina gesta je postala senzacija u talijanskim medijima i na blogovima budući da je de Paolis poznat u Italiji kao vodeći klerikalni apologet homoseksualne ideologije. On se navodno sastao s Franjom u svojstvu osnivača Emausa, zajednice u južnom talijanskom gradu Foggia, koja pomaže siromašnima i onima oboljelim od AIDS-a.

No, on je najpoznatiji zbog osnivanja Agedo FoggiaUdruge roditelje, rodbine i prijatelja homoseksualaca” (Associazione di genitori, Parenti e amici di persone omosessuali) – koja vodi kampanju za promicanje homoseksualnosti i rodne ideologije u talijanskom društvu i Crkvi.

LifeSiteNews je upitao glasnogovornika Vatikana vlč. Frederica Lombardia za pojašnjenje oko naravi susreta, ali nikakav odgovor nije uslijedio.

Za više informacije pogledajte članak na stranicama LifeSiteNews-a.