Naslovnica Papa Franjo Papa pohvalio karizmatski pokret

Papa pohvalio karizmatski pokret

3586
0

Nemojte se bojati razlike“, rekao je papa Franjo u poruci od 31. listopada katolicima koji su uključeni u karizmatski pokret.

Govoreći Katoličkom bratstvu karizmatskih zajednica, papa je rekao kako bi cilj grupe trebao biti jedinstvo u različitosti, koje je opisao kao “radosno prepoznavanje i prihvaćanje različitih darova koje Duh Sveti daje svakome i stavljanju tih darova u službu svih članova Crkve“.

Papa je rekao da je karizmatska obnova pružila veliku uslugu vjeri podsjećajući Crkvu na “potrebu i važnost molitve zahvale“. Također je napomenuo kako je karizmatički pokret ekumenski po prirodi, te naglasio da bi pokret trebao očuvati svoj ekumenski pristup radeći i moleći zajedno unatoč razlikama.

Molitva bi trebala dovesti do evanđeoskog rada, nastavio je papa. U svom obraćanju Sveti Otac je usporedio duhovni život s disanjem, rekavši da je to proces koji se sastoji od dvije radnje. “Duhovni život se hrani molitvom i izražen je prema vani kroz misije: udisanje i izdisanje. Kada udišemo, molitvom, primamo svježinu Duha Svetoga. Kad izdišemo ovaj zrak, najavljujemo Isusa Krista uskrslog tim istim Duhom.

Izvor