Naslovnica Crkva Paralelno sa Svjetskim susretom obitelji održat će se i alternativna konferencija!

Paralelno sa Svjetskim susretom obitelji održat će se i alternativna konferencija!

523
0

Dva mjeseca prije početka Svjetskog susreta obitelji ovog kolovoza u Dublinu, jedna irska organizacija najavila je alternativnu konferenciju o obitelji koja će se istodobno održavati u obližnjem Ballsbridgeu.

Dvodnevnu alternativnu konferenciju, pod nazivom Konferencija katoličkih obitelji, sponzorira Institut Lumen Fidei, a sudjelovat će biskup Athanasius Schneider te voditelji raznih katoličkih domaćih i međunarodnih pro-life udruga. Kardinal Raymond Burke obratit će se konferenciji putem live- video prijenosa.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog susreta obitelji u Dublinu, na službenoj vatikanskoj konferenciji, jest papina apostolska pobudnica Amorisa Laetitia. Papa Franjo će biti prisutan i govoriti na susretu, a među pozvanim glavnim govornicima se našao i isusovac o. James Martin, koji je pozvao Crkvu da prihvati homoseksualne osobe bez obveze pridržavanja učenja Katoličke crkve glede seksualnosti. Govor oca Martina je naslovljen “Istražiti kako župe mogu podupirati one obitelji s članovima koji se prepoznaju kao LGBTI + osobe“.

S druge strane, Konferencija katoličkih obitelji bit će usredotočena na encikliku Casti Connubii, pape Pija XI., koja se odnosila na temu braka, rađanja i kontracepcije gotovo 40 godina prije objavljivanja Humanae Vitae.

Iako je alternativna konferencija planirana u isto vrijeme kad i Svjetski susret obitelji, cilj organizatora je pomoći, a ne natjecati se sa službenim programom.

Anthony Murphy, direktor Instituta Lumen Fidei, smatra da su organizatori, umjesto da pozovu oca Jamesa Martina, trebali pozvati one koji su već zauzeti u ovom apostolatu poput Courage International, koji djeluje puno duže nego “ovaj svećenik koji samo traži publicitet“. Courage je službeni apostolat Crkve koji savjetuje muškarce i žene s istospolnom privlačnošću, te im pomaže da žive u čistoći, zajedništvu, istini i ljubavi.

Izvor