Naslovnica Uz jutarnju kavu Petak, 14.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

Petak, 14.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

846
0

– Ako želiš ubrati gomilu para, a da se pri tom ne zamaraš razmišljajući o tome što ljudima oko tebe realno treba pa da im to na poduzetničkim (tržišnim) načelima i ponudiš, i da pri tom ne ispadneš kriminalac i završiš u zatvoru – sve što trebaš učiniti jest: čitaj dalje

– Ono što je u ovom slučaju posebno izišlo na vidjelo je nerazumijevanje razlike između jednakosti i ravnopravnosti. Ravnopravnost znači da smo svi jednaki pred zakonom. To nikako ne znači jednakost. Postoje visoki i niski ljudi, glupi i pametni, obrazovani i neuki, ovakvi i onakvi. Oni su svi jednaki pred zakonom (pravno jednaki, jednakopravni ili ravnopravni), ali nisu jednaki u smislu da bi svi trebali imati istu plaću. To je komunistička utopija za koju znamo kako je završila.

– Uz prvu godišnjicu izbora argentinskog kardinala Jorgea Maria Bergoglia za poglavara Katoličke Crkve mediji su preplavljeni analizama, komentarima, osvrtima. Nema sumnje u papinu popularnost kao ni u naklonjenost i vjerničke i nevjerničke javnosti. Međutim, raduje li papu Franju ta tzv. „franjomanija“?

– Talijanski katolički portal La Nuova Bussola Quotidiana objavio je nedavno zanimljivo svjedočanstvo svog čitatelja koji je sin razvedenih, pa ponovno vjenčanih roditelja. U ovom tekstu čitatelj koji je želio ostati anoniman, objašnjava kako je nemogućnost pristupanja pričesti za njegovu majku, koja je živjela u drugoj vezi, za nju bilo “pravo milosrđe” što ju je vratilo životu u vjeri, bez grijeha.

Irsko-hrvatske paralele: Treba li Irska Hrvatskoj biti uzor?

i Hrvatska je jednom bila mala zemlja sa puno potencijala, a sada je …