Naslovnica Uz jutarnju kavu Petak, 21.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

Petak, 21.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

911
0

– A najveće je prokletstvo za onoga tko se uzda u sebe i svoje sile, u ljude, a ne u Boga: ostati bez imena. Kako se zoveš? Imam golemi novac na računu u banci. Kako se zoveš? Brojni posjedi, vile, i drugo… Kako se zoveš? Stvari koje posjedujemo, idoli. A ti se u to uzdaš, a taj je čovjek proklet – kazao je Papa dodajući:
U sebi svi nosimo slabost da se uzdamo u sebe, u svoje prijatelje ili u ljudske sposobnosti, Boga zaboravljamo, a to nas vodi na put … nesreće.

– Getsemanski vrt sačuvan zaslugom Hrvata – Jeste li znali da su trojica bosansko-hercegovačkih Hrvata Antun, Pavle i Jakov u 17. stoljeću kupili Getsemanski vrt i darovali ga franjevcima? U subotu, 29. ožujka, sarajevski nadbiskup kardinal Vinko Puljić će upravo ondje trojici zaslužnih Hrvata otkriti spomen ploču – video

– Turski dnevni list Hürriyet piše da, u slučaju da Krim proglasi neovisnost, taj poluotok pada pod tursku vlast. Tako bi trebalo biti ako bi se poštovao sporazum star 230 godina a koji je potpisan između tadašnjeg Turskog i Ruskog carstva

– The Guardian je valjda najcitiraniji izvor u hrvatskom novinarstvu, a zasigurno jači nego svi ostali mediji iz VB zajedno (BBC, Daily Mail itd.). A zašto? Pa zato jer je The Guardian inače jako ‘lijeva’ novina, rekli bismo u društveno-gospodarskim pitanjima praktički i marksistička.

Poduzetnici – progonjena manjina u Hrvatskoj

i

1382870_610739935685818_2136755872_n