Naslovnica Uz jutarnju kavu Petak, 28.2.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

Petak, 28.2.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

1377
0

– Crkvi su potrebni vjerodostojni pastiri koji se brinu za vlastito stado – istaknuo je papa Franjo u dugom govoru održanom 27. veljače članovima Zbora za biskupe. Papa je vrlo detaljno govorio o mjerilima koja bi trebala nadahnjivati odluke biskupâ. Ne treba nam menadžer – upozorio je – neka biskup bude svjedok poniznoga i hrabrog Uskrsnuloga. Crkvi ne trebaju – dodao je Papa – apologeti ili križari, nego ponizni sijači koji se pouzdaju u istinu.

– “Samo zato što postoje katolici koji ne razumiju nauk Crkve o nerazrješivosti braka, to ne znači da ga možemo mijenjati”, rekao je kardinal Gerhard Müller, prefekt Kongregacije za nauk vjere. “Bilo bi paradoksalno da kažemo – Pošto ne znaju svi istinu, onda ta istina više nije obvezujuća”.

– Znanstvena tribina “Zašto znanost i vjera nisu u suprotnosti?“, na kojoj je govorio poznati akademik i znanstvenik prof. dr. sc. Vladimir Paar, održana je u utorak 25. veljače u Varaždinu.

Novi prijedlog Zakona o životnom partnerstvu, o kojem se danas raspravljalo u Hrvatskom saboru, grubo je izigravanje volje hrvatskog naroda izrečene na referendumu, jer se životno partnerstvo poistovjećuje s obitelji, čime se otvara mogućnost istospolnim zajednicama za posvajanje djece, kao i mogućnost prava na umjetnu oplodnju

– Država građanima Hrvatske popali u prosjeku 55% onoga što zarade. Uglavnom kroz porezni sustav. Nemaju oni tu mnogo prostora za eskiviranje. Novac koji se na taj način slije u državni proračun redistribuira se pod kapom vladinih ministara, svojevrsnih resornih duždeva.

-Zanimljiv video – The Economics of Sex – pokazuje posljedice pojave kontracepcije na slobodnom tržištu na posve drugi način