Naslovnica Svijet Pfizer traži odobrenje za davanje cjepiva protiv COVID-a šestomjesečnim bebama!

Pfizer traži odobrenje za davanje cjepiva protiv COVID-a šestomjesečnim bebama!

537
0

Pfizer i BioNTech planiraju zatražiti odobrenje vlade za cijepljenje beba od samo šest mjeseci protiv COVID-19, iako su djeca malo ili nimalo izložena riziku od samog virusa.

New York Times izvještava da bi farmaceutski divovi mogli zatražiti od američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) već u četvrtak da odobri dozu za djecu staru između šest mjeseci i četiri godine, uz odobrenje za hitnu uporabu potencijalno do kraja veljače.

The Times sugerira da je poticaj potaknut “naglim porastom” pedijatrijskih slučajeva COVID-a zahvaljujući varijante omikrona, iako priznaje da “mala djeca imaju tendenciju da se dobro bore protiv virusa” dok se “neki mogu razboljeti”.

Vijest dolazi nekoliko dana nakon što je dr. Anthony Fauci, rekao da Bidenova administracija želi da djeca mlađa od 4 godine uzimaju najmanje tri doze cjepiva.

Podaci pokazuju da su djeca malo ili nimalo izložena riziku od COVID-19. U ljeto 2021., tim istraživača s Medicinskog fakulteta John Hopkins “analizirao je 48.000 djece mlađe od 18 godina s dijagnozom Covida u podacima zdravstvenog osiguranja od travnja do kolovoza 2020.” i otkrio “nultu stopu smrtnosti među djecom bez već postojećeg lošeg zdravstvenog stanja kao što je leukemija.”

Izvor