Naslovnica Crkva Po plodovima ćete ih njihovim prepoznati

Po plodovima ćete ih njihovim prepoznati

2220
0

Katolička Crkva u Njemačkoj već desetljećima prolazi kroz duboku krizu koja je vidljiva na svim razinama crkvenog života. O dramatičnom padu svećeničkih zvanja možete čitati ovdje.

Dakle, ovakve vijesti u prilogu nas ne bi trebale previše čuditi. Ono što nas treba plašiti jest moć koju Crkva Njemačke ima pri samoj Svetoj Stolici.

k-silent-mod-rer-49A evo na što je nadbiskup Kölna Rainer Maria Woelki (desno na slici) pristao, misleći valjda kako se radi o baš zgodnoj manifestaciji koja bi se mogla održati u njegovoj katedrali.

Ovdje ga možemo vidjeti kako zadovoljno pozira na generalnoj probi uoči otvaranja.

Katedrala svetog Petra u Kölnu, u Njemačkoj, jedna je od najkompleksnijih i najljepših crkava u cijelom svijetu. Izgradnja ovog arhitektonskog čuda je trajala 632 godine, započela je za vrijeme papinstva pape Inocenta IV. u 1248. – kada je sveti Albert Veliki još bio živ – a završila 1880. pod papom Lavom XIII.

A ova grandiozna sakralna građevina je prošlog tjedna doživjela oskvrnuće- i to odobreno od Crkve, uz glazbu i light showu u organizaciji godišnjeg sajma lokalnih video igara pod nazivom Gamescom.

1384207_max20160818-dom-hgm-271384201_maxSlužbeni motiv ovog svetogrđe je, naravno, briljantna ideja da će to privući ljude, osobito mlade, u crkvu, te će im omogućiti da “dođu u kontakt” sa “Bogom” i “Crkvom ” i “vjerom”.

U katedrali u Kölnu, usput rečeno, nalaze se relikvije Sveta tri kralja.

Zajedno s psalmistom možemo samo reći:

Bože, pogani prodriješe u tvoju baštinu, oskvrnuše tvoj sveti Hram…” (Ps79,1).

Ognjem sažgaše tvoje svetište. Prebivalište tvoga imena oskvrnuše do temelja” (Ps 74,7)