Naslovnica Papa Franjo Pokajte se ili se spremite za pakao!- upozorava papa (video)

Pokajte se ili se spremite za pakao!- upozorava papa (video)

886
0

Unatoč svoj korupciji i organiziranom kriminalu s kojim se Hrvatska suočava i nikako da ga se riješi, još uvijek postoje snažni argumenti koji bi mogli preokrenuti opće mišljenje u Hrvata kako su korupcija i snalažljivost jedna te ista stvar. Nisu to samo tužbe i presude o kojima ovih dana čitamo i koje ipak bude nadu da će ljudi shvatiti kako se zločin ne isplati. Sigurno da će neke zastrašiti mogućnost zatvorske kazne ali postoji još i gora kazna. O grijehu i njegovim posljedicama se malo propovijeda u našim crkvama ali je jučer papa Franjo bio dosta eksplicitan.

Na sastanku s obiteljima žrtava organiziranog kriminala, papa Franjo je poslao jasnu poruku članovima Mafije »obratiti se, prestanite činiti zlo“.

Na koljenima vam govorim“, rekao je papa, “To je za vaše dobro“. Podsjetio je zločince da bez obzira koliko je njihovo bogatstvo stečeno nasiljem „ne mogu ga ponijeti sa sobom u drugi život.”

“Još uvijek imate vremena da ne završite u paklu”, nastavio je papa, a “to je ono što vas čeka ako nastavite tim putem. Imate oca i majku. Razmislite o njima. Proplačite i pokajte se.”

Tijekom svog boravka u crkvi Svetoga Grgura VII. u Rimu, na sudjelovanju u molitvenom bdijenju za žrtve organiziranog kriminala, papa je izrazio svoju sućut i solidarnost s obiteljima stradalih. Pohvalio hrabrost onih koji se bore protiv mafije i njihovu nadu da će korupcija biti prevladana.