Naslovnica Uz jutarnju kavu Ponedjeljak, 17.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

Ponedjeljak, 17.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

971
0

Imajte stalno uza se Evanđelje; u džepu ili u torbi i u bilo kojem trenutku u danu, iz njega pročitajte poneki odlomak – potaknuo je danas Sveti Otac nazočne vjernike, okupljene na Trgu Svetoga Petra, prije molitve Angelusa.

– Ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš, pohvalila se građanima kako je za razliku od svojih kolega, ministara i drugih državnih dužnosnika, u odabiru službenog vozila postupila racionalnije. Njeno ministarstvo je od Carine kupilo zaplijenjeno vozilo, Mercedes S klase. Nadam se da su to učinili na javnoj dražbi, a ne direktnom pogodbom da je za par godina ne moram gledati kako se vuče po novinama u kontestku nekog novog sudskog procesa.

– Sa trenutnim primanjima jedva preživljavate iz mjeseca u mjesec, a automobil (makar rabljeni) vam je tek na kraju popisa liste želja? Ne brinite. Iz poreza koji plaćate uskoro ćete dio svog novca donirati nekome kako bi si mogao priuštiti jedan od najskupljih oblika osobnog prijevoznog sredstva – novi hibridni automobil.

– Korupcija je vjerojatno prvi politički ekvivalent kršćanskoga grijeha, a opet, što je veća pokora i što je snažnija politička odluka da se odamo pokori i iskorijenimo korupciju, tim ona biva veća i pušta dublje korijene u društvu. Ne postoji političar u Hrvatskoj koji neće reći da mu je prvi zadatak borba protiv korupcije, a opet smo jedna od najkorumpiranijih država u Europi.

– „Mi prema vama imamo svoj stav jer je portal u vlasništvu Inicijative U Ime Obitelji i jer se ne slaže s našom politikom i vrijednostima koje mi promičemo“, rekao je Zelić, direktora GONG-a odbijajući tako komentirati dokazanu korupciju u jednoj od stranka Kukuriku koalicije za portal narod.hr.

– Cijela regija našla se u problemima koje ljudi uopće ne razumiju, niti su spremni da se s njima suoče – a ondje gdje ih razumiju, nema mogućnosti da se rješenja implementiraju. Na Balkanu, zapravo, još vlada crni socijalizam.

 isus.n