Naslovnica Uz jutarnju kavu Ponedjeljak, 24.2.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

Ponedjeljak, 24.2.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

844
0

– Papa Franjo je okupljene hodočasnike na podnevnom Angelusu na Trgu sv. Petra u Vatikanu pozvao na molitvu za nove kardinale. Papin nagovor uz Angelus možete pročitati ovdje

– Katolici diljem svijeta ovih dana ostali su šokirani agresivnim udarom na Katoličku Crkvu od strane U.N-a, čiji su nadležni komiteti evidentno iskoristili ”slabost” Vatikana zbog ugleda narušenog skandalom pedofilije u Crkvi, da bi počeli sa pritiskom nametanja svojih izopačenih stavova u brojnim područjima, a najviše onih koji se tiču morala, zaštite života i obitelji.

– Prije tri godine, na nedjelju Sedamdesetnicu, započelo je redovito održavanje do danas jedine javne tradicionalne misa u Hrvatskoj (pa i šire).

(Ne)kultura doniranja– Socijalistički mentalitet otupio nam je svaki osjećaj za osobnu odgovornost. Često ćete čuti ljude kako negoduju jer država nije podržala neki projekt kojeg oni smatraju vrijednim i dobrim, dok im donacija nije ni na kraj pameti. I tu sebe ne smatram ništa boljim od drugih.

– Nenad Bakić razmišlja o svom ‘slučaju’: Razmišljam o ovim pitanjim i opet si mislim kako mi je to postalo normalno da me razni ogorčeni i depresivni likovi, javno i privatno, nazivaju kreaturom, izrabljivačem, špekulantnom, likom iz Atlas Shruggeda. Naime nije da me to nešto smeta, navikao sam. Ali se pitam tko je tu normalan, ja možda više nisam :)

i…

 1622605_1455180651362118_1457370268_n