Naslovnica Uz jutarnju kavu Ponedjeljak, 31.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

Ponedjeljak, 31.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

912
0

– Naš je život koji put sličan putu ovoga slijepca, koji se otvorio svjetlu, Bogu i milosti. Ponekad je pomalo sličan onome zakonoznanaca: s visine našega ponosa sudimo druge; pa i Gospodina! Danas smo pozvani otvoriti se Kristovu svjetlu, kako bismo u životu donijeli ploda, kako bismo uklonili ono nekršćansko. Svi smo mi kršćani, ali se ponašamo na način koji nije kršćanski; na način koji je grješan, zar ne?… I pokajati nam se za to i nastojati to ukloniti, kako bismo odlučno koračali putom svetosti koja pak izvire iz Krštenja u kojemu smo i mi također prosvijetljeni Kristom, sve dok se ne počnemo ponašati – kako nam veli Sveti Pavao – kao sinovi svjetla (Usp. Ef 5,8), ponizno, strpljivo i milosrdno – kazao je Papa.

– U subotu, 29. ožujka 2014. u jeruzalemskom Getsemanskom vrtu otkrivena je spomen ploča Hrvatima iz Bosne i Hercegovine: Pavlu, Jakovu i Antunu Brankoviću. Prošlo je 333 godine otkako su oni od tadašnjih turskih muslimanskih vlasnika otkupili ovo za kršćane sveto mjesto i povjerili ga franjevcima u Svetoj zemlji.

– U ovom videu sveti Josemaria Escriva, osnivač Opusa Dei govori o tome koja je zadaća svećenika. Ukratko, ono što svi znamo: govoriti o Kristu i dijeliti sakramente ali uz opasku: kad bi svećenik činio bilo što drugo bilo bi pogrešno…

– Hrvatska je u teškoj depresiji, ponajviše mentalnoj. Zavidne (i zbog toga ogorčene) ljude odlikuje želja da i drugima bude loše (više nego želja da njima samima bude bolje). Stanje u kojem je svijet, pogotovo u usporedbi sa stanjem Hrvatske, je u hrvatskim medijima i hrvatskoj javnosti potpuno izdeformirano.

– Jedna dobra i jedna loša vijest u vezi NATO-a. Zar ste pomislili da ima dobrih vijesti o NATO-u? Dobro onda, pokušat ću …

– A od jučer je dan duži ??

poglavica