Naslovnica Svijet Potpuni oprost za sudjelovanje u Hodu za život

Potpuni oprost za sudjelovanje u Hodu za život

634
0

Povodom organiziranja nacionalnog Hoda za život, iz Sjedinjenih Američkih Država dolazi vijest koja bi mogla, odnosno trebala biti poticaj biskupima Europe, uključujući i naše u Hrvatskoj.

Naime, kardinal Donald Wuerl iz Washingtona priopćio je da katolički vjernici mogu dobiti potpuni oprost ako sudjeluju na sljedećem Hodu za život.

Katolička Crkva uči da potpuni oprost – onaj koji je dostupan katolicima koji sudjeluju u Hodu za život – oslobađa osobu od svake vremenite kazne za počinjene grijehe.

Drugim riječima, ako je katolik pravilno primio potpuni oprost na Hodu za Život zakazanom za siječanj sljedeće godine, i odmah umre, otići će ravno u nebo, bez provođenja određenog vremena u čistilištu.

“Ovime vam se pozorno obraćamo u nadi da ćete ove informacije podijeliti s onima koji su vam povjereni u vašem pastoralnom radu, a koji će možda putovati u Washington kako bi sudjelovali u aktivnostima Hoda za život u siječnju” napisali su u priopćenju biskupi Washingtona.

Kršćanski vjernici koji se doista pokaju i čine djela milosrđa” mogu dobiti potpuni oprost “ako sudjeluju u liturgijskim slavljima, zajedno s velikom skupinom ljudi, tijekom cijelog godišnjeg događaja koji se naziva “Hod za život”, naglasili su biskupi.

Moraju se dakako ispuniti uobičajeni uvjeti za potpuni oprost, a oni koji ga žele dobiti moraju se odreći grijeha. Moraju izvršiti sakramentalnu ispovijed, primiti Svetu pričest i moliti za papine nakane u roku od osam dana od dolaska na događaje Hoda za život.

“Starci, bolesni i svi oni koji zbog opravdanih razloga ne mogu napustiti svoje domove mogu također dobiti potpuni oprost“, ako se duhovno sjedinjuju s Hodom za život, odredili su biskupi.

Drago mi je što se potpuni oprost nudi sudionicima Hoda za život“, rekao je za LifeSiteNews, otac Frank Pavone, nacionalni ravnatelj Svećenika za život.

Mogućnost dobivanja oprosta odražava činjenicu da oni koji hodaju za život čine žrtvu, motivirani ljubavlju za svoje nerođene bližnje“, objasnio je Pavone. “Štoviše, odražava činjenicu da pro-life pokret nije samo odgovor na Roe v. Wade (sudska odluka koja je omogućila pobačaj u SAD-u); nego je odgovor na Isusa Krista.

Gospodin nas uči da ono što činimo Njegovoj najmanjoj braći i sestrama, činimo Njemu“, rekao je. “Govoreći za nerođene istinski govorimo za Krista, a u obrani prava nerođenih borimo se i za prava Onoga koji ih je stvorio.

Izvor