Naslovnica Crkva POVIJEST SE PONAVLJA

POVIJEST SE PONAVLJA

439
0

Dok vojska u Egiptu pokušava očistiti trgove i ulice Kaira od demonstranata koji podržavaju smijenjenog predsjednika i vođu Muslimanskog bratstva, Mohammed Morsi-a, zapadni mediji, uključujući i naše, posve ignoriraju napade na kršćane i njihove sakralne objekte u toj zemlji.
Stotine crkvi je zapaljeno od strane pristaša Muslimanskog bratstva zbog tobožnje odmazde za njihovu podršku oporbenim snagama koje se protive Morsiovoj vladi. Ta ista vlada već godinama prešutno dozvoljava progon kršćana u Egiptu, a to isto radi i bezbroj međunarodnih ustanova za ljudskih prava.

Jedini je Papa Franjo digao svoj glas upozorivši na stanje kršćana u toj zemlji ali na žalost, da bi se njegov glas čuo u današnjem svijetu i dospio do naslovne stranice, mora biti riječi o homoseksualcima i nečemu sličnom. Ubijanje kršćana i paljenje crkvi očito nije dovoljno zanimljiva tema. Izostanak reakcije međunarodne politike je zabrinjavajući, da ne kažem sramotan. Uopće ne očekujem neku izjavu našeg Ministarstva vanjskih poslova jer će ono zasigurno samo slijepo pratiti politiku Sjedinjenih Američkih Država, koja polako pokazuje sve više simpatija prema Muslimanskom bratstvu. Nakon tisuću ubijenih kršćana u Siriji, sada se ista politika nastavlja u Egiptu i to bez reperkusije. Vjerojatno ćemo biti svjedoci nestanka kršćana u arapskim zemljama a da zapadni svijet nije ni trepnuo. Nažalost, povijest se samo ponavlja i to u istoj regiji. Sjetimo se samo sudbine armenskog naroda!

egipat 3egipat 2

Egipat 1

egipat 4

Ovo nam prešučuju?!