Naslovnica Crkva POVODOM BLAGDANA SV. OCA PIA

POVODOM BLAGDANA SV. OCA PIA

2674
0

Već smo pisali o daru suza svetog Dominika.

Ovaj neobičan dar koji pokazuje veliku tankoćutnost i ljubav neke duše prema bližnjima i Kristu, imao je i sv. otac Pio iz Pietrelcine.

„Kod oca Pija vrlo je značajan i dar suza. Jedan od njegove subraće (otac Leon) o tome daru oca Pija rekao je ove riječi: „Otac Pio je uvijek plakao, dok je molio šuteći i to tako obilno da su njegove suze ostavljale tragove na sjedalima kora. (…) Vidjeli smo ga kako jeca na oltaru. Krupne su suze tekle niz njegove lice i padale na oltar i na misnicu (…) poslije nekih napornih ispovijedi njegovi jecaji na oltaru postanu još bolniji, a suze padaju još obilnije.“

Otac Pio je plakao nad grešnicima koji više vole svoje grijehe, nego svoju neumrlu dušu. On je plakao nad krvlju Kristovom, koja teče za one koji se ne kaju za svoje grijehe. Plakao je nad oskvrnutim stvorenjima i zbog milosti koju su izgubili. I Krist je plakao. S Bogom nema kompromisa. Duše se plaćaju (otkupljuju). Otac Pio je to znao i prihvatio je Božji plan koji je Bog s njim imao.

(iz knjige Henrijete Zajec, Otac Pio iz Pietrelcine- mistik 20 stoljeća)

Ovdje možete vidjeti snimku posljednje svete Mise sv. oca Pia, snimljenu  22. rujna 1968. godine, samo dan prije njegove smrti.