Naslovnica Politika Povodom Obamine audijencije kod Pape…

Povodom Obamine audijencije kod Pape…

944
0

Uoči audijencije predsjednika SAD-a Barack Obame kod pape Franje ovog tjedna, kardinal Raymond Burke, prefekt Vrhovnog suda apostolske signature, dao je dosta oštar intervju za časopis Polonia Christiana u kojem otvoreno optužuje američkog predsjednika za neprijateljsko raspoloženje prema kršćanima.

Istina je da politika predsjednika SAD-a postaje sve više neprijateljski nastrojena prema kršćanskoj civilizaciji. On je, kako se čini, posve sekularizirani čovjek koji agresivno promiče politiku koja se protivi životu i obitelji“, rekao je Burke.

Predsjednika Obamu je također optužio za politiku koja pokušava ‘ograničiti’ utjecaj religija u SAD-u.

Sada želi ograničiti ispoljavanje slobode vjeroispovijesti na slobodu bogoštovlja, to jest, on drži kako je čovjek slobodan djelovati po svojoj savjesti unutar granica svog mjesta bogoslužja, ali nakon što napusti mjesto bogoslužja, Vlada ga može natjerati na djelovanje protiv svoje formirane savjesti, čak i u najtežim moralnim pitanjima”– rekao je Burke.

U demokraciji, takav nedostatak svijesti je smrtonosan“, rekao je Burke. “To dovodi do gubitka slobode, a demokratska vlada i postoji kako bi je zaštitila. Moja je nada kako će sve više i više mojih sugrađana shvatiti što se događa i inzistirati na izboru političkog vođe koji poštuje istinu moralnog zakona onako kako se poštuje u temeljenim načelima našeg naroda.

Burke također vjeruje kako ima nade da se zaustavi zlo pobačaja u SAD-u.

Ima nade da se zli anti- life zakoni u Sjedinjenim Američkim Državama obore“, rekao je Burke. “Pokret za život u SAD-u od 1973. radi na tome da promjeni nepravednu odluku Vrhovnog suda koji je poništio državne zakone po kojima je pobačaj bio zabranjen. Istina je da odluka Vrhovnog suda stoji, ali je isto tako istina da je pro- life pokret narastao i sve je snažniji u SAD-u, sa sve više građana, posebno mladih koji su svjesni istine o strašnom zlu koje uzrokuje abortus.