Naslovnica Svijet Pravoslavni metropolit Erdoganu: Obratite se kako biste izbjegli muke vječnog pakla!

Pravoslavni metropolit Erdoganu: Obratite se kako biste izbjegli muke vječnog pakla!

4252
0

U svijetu političke korektnosti koja danas itekako prodire i u Crkvu, otvoreno pismo grčkog pravoslavnog metropolita turskome predsjedniku Erdoganu zvuči posve nevjerojatno.

Grčki pravoslavni metropolit, Seraphim Mentzelopoulos iz Pireja poslao je otvoreno pismo predsjedniku Turske, Recepu Tayyipu Erdoganu, priopćavajući muslimanskom državniku da se on i njegova obitelj moraju preobratiti na kršćanstvo ili će se suočiti s “patnjama u vječnom i beskrajnom paklu”.

Grčki prelat je rekao da je islam “demagogijska lažna religija” koja se temelji na brojnim iluzijama nazvavši Muhameda “lažnim prorokom”, te da Kur’an nije “sveta” knjiga. “Ako želite spasiti sebe i svoju obitelj, trebali biste se obratiti i pristupiti u grčku pravoslavnu crkvu, jedinu istinsku vjeru“, napisao je metropolit Seraphim.

Predlažemo i savjetujemo Vam da prije kraja Vašeg ovozemaljskog života dođete u zagrljaj grčke pravoslavne crkve“, napisao je. “Inače, na žalost, i Vi i Vaša obitelj i Vaš narod ćete se naći na istom mjestu gdje su Allah, Muhamed i njegovi sljedbenici, naime, na mjestu patnje, u vječnom i beskonačnom paklu”.

Metropolit Serafim dalje opisuje neke razlike između kršćanstva i islama, te navodi primjere gdje Kur’an koristi materijale iz Biblije i drugih vjerskih spisa. Također, ulazi u neke od kontroverznih dijelova Muhamedovog života, poput onoga da je prorok za jednu svojih supruga uzeo djevojčicu staru samo devet godina.

Na kraju, grčki biskup još jednom poziva predsjednika Erdogana i njegovu obitelj da se obrate na kršćanstvo. Preklinjao ih je da se “odreknu svih pogrešaka, krivovjerja i inovacija islama” te da se “pokaju, i ponizno vjeruju u Krista, Bogočovjeka, Spasitelja i Otkupitelja svijeta“.

Izvor