Naslovnica Društvo Pred vama je život i smrt!

Pred vama je život i smrt!

1092
0

Dva citata od dva velika biskupa Katoličke Crkve dvadesetog stoljeća, čije su poruke toliko značajne danas baš kao i prije više od pola stoljeća kada su izrečene:

Odbijati zauzeti stranu u velikim moralnim pitanjima je samo po sebi odluka. To je tihi pristanak na zlo.
Tragedija našeg vremena je da onima koji još uvijek vjeruju u poštenje nedostaje vatra i uvjerenje, a oni koji vjeruju u nepoštenje su puni strastvenog uvjerenja.

nadbiskup Fulton J. Sheen (1895. –1979.)

i

blazeni_alojzije_stepinac1Braćo!

Neću duljiti, već ponavljam što sam rekao na početku. Pred vama je na oltaru život i smrt, Spasitelj Isus Krist. Život, ako ga priznate jedinim svojim gospodarom. Smrt, ako povjerujete dobro plaćenim agitatorima komunizma i praznim tikavama koje hoće da budu pametnije od svega svijeta.

Ako odaberete njihovu ponudu, nas nećete moći kriviti. No u tom slučaju bit ćete slični bukavama u šumi koje uistinu ne trebaju svete Pričesti, ali su zato određene za sječu, da se bace u peć i nestanu zauvijek. I vi ćete pasti ako prihvatite ponudu komunističkih zlikovaca, prije ili kasnije žrtvom komunističkog Moloha, koji je već progutao milijunske žrtve, ali nikada nije sit. Bit ćete slični i telićima, kojima istina ne treba svete Pričesti, ali su zato određeni za klanje, a da ni sami ne znaju ni kada ni gdje. I vi ćete i djeca vaša pasti žrtvom crvenih gospodara, kad bi samo nekoliko dana postali gospodari naše drage Hrvatske.

Pred vama je život i smrt!

Isus Krist, suvereni i nikad nadvladani gospodar svijeta. I zato sam uvjeren da ne samo ja, nego i vi svi bez razlike kao jedan čovjek otklanjate zločinački komunizam i odabirete život, tj. Isusa Krista, Sina Božjega, da živite vi i djeca vaša, da živi naš narod hrvatski i naša draga hrvatska domovina još daljnih 1300 godina, ako je volja Božja. I zato kličemo Isusu Kristu, Sinu Božjemu, hvala i slava, sada i u vijeke. Amen!

(Glasnik Postulature, Blaž. Alojzije Stepinac- 8. svibnja 2010.)