Naslovnica Svijet Pro-life web stranice uskoro zabranjene u Francuskoj!

Pro-life web stranice uskoro zabranjene u Francuskoj!

1698
0

Socijalistička vlada u Francuskoj, nakon samo jednog dana rasprave, donijela je prijedlog zakona kojim se kriminaliziraju web stranice koje nastoje odvratiti žene od pobačaja.

Zakon pod nazivom “digitalne smetnje” je usmjeren na zatvaranje francuskih web stranica koje, prema riječima zakona, “namjerno obmanjuju, zastrašuju ili vrše psihološki i moralni pritisak s ciljem obeshrabrivanja žena i odvraćanja od abortusa“.

Osuđeni vlasnici web stranica mogli bi se suočiti s kaznama od dvije godine zatvora i novčanom kaznom do 30.000 eura.

Blok većinski lijevo orijentiranih zastupnika u Parlamentu je glasao za zakon, dok je desnica, trenutno u manjini, glasala protiv njega.

Bruno Retailleau, koji je u Senatu na čelu stranke Republikanaca, izjavio je za francuski radio da je zakon “u potpunosti protiv slobode izražavanja“, dodajući kako je u suprotnosti čak i sa zakonom iz 1975. godine kojim je pobačaj legaliziran, jer je bar pozivao žene da se informiraju o alternativama.

Član kršćansko-demokratske stranka Jean-Frederic Poisson je također žestoko kritizirao zakon, navodeći dvostruka mjerila zbog zabrane web stranica koje predlažu “alternative” pobačaju, ali ne i web stranica koje pozivaju na “džihad.”

Dva vodeća prelata u Francuskoj su snažno osudila zakon. Pariški kardinal André Vingt-Trois je kritizirao Francusku vladu zbog “opsjednutosti” pobačajem, dok je nadbiskup Marseille, Georges Pontier nazvao zakon “vrlo ozbiljnim napadom na načela demokracije“.

Francuska, u kojoj država u potpunosti financira pobačaj tijekom prvih 12 tjedana trudnoće, ima dugu povijest kriminalizacije aktivnosti koje su usmjerene na nagovaranje trudnica da zadrže svoje nerođene bebe.

Zločin “ometanja” rada klinike za abortuse donesen je 1993. godine. Taj zakon je proširen 2001. kako bi uključio “moralne i psihološke pritiske” na žene kojim bi ih se moglo uvjeriti da odustanu od abortusa. Konačno, u 2014. Vlada je odredila da je zločin i “ometanje pristupa informacijama” za pobačaj.

Dr. Joseph Meaney, direktor međunarodne koordinacije za Human Life International, upozorio je da će novi zakon izazvati pravi “pro-smrtni tsunami” koji će pomesti Francusku.

Izvor