Naslovnica Politika Protunapad u Ujedinjenim narodima

Protunapad u Ujedinjenim narodima

669
0

Nekoliko državnih predstavnika, predvođenih diplomatima iz Rusije i Poljske, preuzeli su mikrofone u Ujedinjenim narodima kako bi obratili pažnju na činjenicu da abortus i homoseksualnost nisu međunarodna ljudska prava. (Hrvatska očito nije bila dio ove grupe.) Očekivano, meta njihovog napada bio je Ured za ljudska prava, optuživši ih da su opsjednuti pravima LGBT zajednice.
Rusi su bili najglasniji u svojem izlaganju, upozorivši kako se upravo prava djece narušavaju sa svim ovim izmišljenim pravima za LGBT osobe. Rusija u startu ne želi niti čuti za mogućnost dobivanja azila na temelju svoje seksualne orijentacije, a također se oglasila zbog prava na istospolni brak. Kritike upućene Rusiji zbog zakona, koje su uveli radi zaštite djece od homoseksualne propogande, ih ne zamaraju previše, a još manje pozivi za bojkotiranje Zimskih olimpijskih igara u Soči.

Ogorčeni predstavnice iz Afrike tražili su poštivanje njihove lokalne tradicije, kulture, religije i običaja napomenuvši da i oni imaju demokratsko pravo donositi zakone koji njima odgovaraju, a diplomati iz Poljske i Malte su kritizirali projekte koji se promoviraju kao ‘reproduktivno zdravlje’ a iza se krije program univerzalnog prava na pobačaj.

I Sveta Stolica se uključila, nadbiskup Chullikatt je podsjetio sve nazočne da „bez života, sva druga prava su beznačajna“. Njegov govor u cijelosti možete pročitati ovdje