Naslovnica Društvo Prvi singl talijanske časne- obrada Madonnine ‘Like a Virgin’

Prvi singl talijanske časne- obrada Madonnine ‘Like a Virgin’

2653
0

Časna sestra Cristina, koja je početkom lipnja osvojila prvo mjesto na glazbenom natjecanju u emisiji Glas Italije, obradila je pjesmu pop pjevačice Madonne za svoj prvi singl na novom albumu.

Izbor Madonnine pjesme “Like a Virgin” za njen prvi singl predstavlja radikalan čin koji, prema jednom kritičaru, ignorira namjeru izvorne pjesme koja potkopava Djevicu Mariju i katolički moral.

Barbara Nicolosi, holivudska scenaristica i komentatorica katoličke kulture, smatra da izbor pjesme sestre Cristine Scuccia “održava nedostatak promišljanja, ozbiljnosti i pristojnosti što je danas postalo tako previdljivo kako za naše društvo tako i za crkveni život“.

Nicolosi je istaknula da je izvorni video spot za pjesmu i upotreba katoličke ikonografije u njemu, tada bila “naširoko osuđena” među katolicima.

Bilo je jasno da Madonna ismijava crkveno štovanje prema Blaženoj Djevici pa su tako mnogi laici i klerici prosvjedovali protiv Madonne i pjesme koju je objavila.

S. Cristina je u intervjuu za talijanske dnevne novine L’Avvenire, novine talijanska biskupske konferencije, izjavila kako je znala da će biti kritizirana, ali kako joj nije namjera “isprovocirati ili ikoga sablaznit.”

Ako ste pročitali tekst i zanemarite bilo kakav utjecaj originala, otkrivate da je to pjesma o sposobnosti za ljubav, o stvaranju čovjeka iznova, o njegovom spašavanju iz prošlosti“, tvrdi sestra Cristina. “I tako sam ga htjela interpretirati. Zbog toga smo ga, umjesto kao pop pjesmu, obradili kao romantičnu baladu (…) više nešto kao molitvu za laike nego pop pjesmu.

Međutim, Nicolosi je skeptična. Rekla je kako bi se Madonna mogla dobro nasmijati kada čuje za ovu obradu pitajući se: “jesu li katolici tako glupi da ne znaju što sam radila?

Izvor