Naslovnica Svijet Radikalna ljevica održala skup u nacionalnoj bazilici!

Radikalna ljevica održala skup u nacionalnoj bazilici!

1943
0

Ova vijest možda spada u rubriku vjerovali ili ne, ali kako god bilo, ne bi nas trebala previše iznenaditi.

Možete li zamisliti skup Radničke Fronte u vašoj župnoj crkvi?

Pričekajte par godina. Ono što se nedavno činilo nezamislivim danas postaje sasvim normalno. Danas je problem za Crkvu mnoštvo okupljenih vjernika u Međugorju pa se to rješava na najvišoj razini dok ovo u Belgiji očito i nije ni neki problem. Dapače…

Prošli mjesec su se sastali predstavnici latinoameričke i europske radikalne ljevice u organizaciji marksističko-lenjinističke Partij van de Arbeid (PvdA), a skup je održan ni manje ni više nego u belgijskoj nacionalnoj bazilici Srca Isusova u Koekelbergu, malom gradiću nedaleko od Bruxellesa.

U bazilici su se okupili čelnici ljevičarske populističke stranke iz Latinske Amerike te njihovi europski simpatizeri, pa su se na skupu mogli čuti politički govori između reda politički inspiriranih pjesama. Među gostima su bili i: kćerka ljevičarskog idola Che Guevare, dopredsjednik Kube Miguel Diaz-Canel, njegov kolega Jorge Arreaza, potpredsjednik Venezuele, te Rafael Correa, predsjednik Ekvadora, a iz grčkog parlamenta je bio nazočan Anastasia Gkara.

Tijekom skupa se često moglo vidjeti kako sudionici u crkvi dižu lijevu ruku sa stisnutom šakom, što je jedan od središnjih simbola komunizma. Povod za sastanak je bio summit održan između Europske unije (EU) i zemalja Zajednice latinoameričkih i karipskih država (CELAC) u koji se uključilo oko 1.500 predstavnika različitih ‘populističkih’ pokreta.

Zanimljivo, ista politička stranka koja je organizirala skup u bazilici, je nakon Drugog svjetskog rata na istome mjestu vodila nasilne demonstracije protiv Katoličke crkve.

Tko je dao dozvolu za održavanje ljevičarskog i izrazito političkog skupa, i to ne samo u bilo kojoj crkvi, nego u nacionalnoj bazilici Belgije, nije poznato. Također se ne zna kakvi su to opskurni kontakti koji očito postoje između Komunističke partije Belgije i dijelova Katoličke crkve.

Izvor

Također je zanimljivo kako se nakon ovog događaja nisu čule parole kako se Crkva ne smije miješati u politiku te da Crkva mora biti striktno odvojena od državnih poslova. Koje licemjerje.