Naslovnica Politika Razvijene zemlje su uništile bliskoistočno kršćanstvo, “kolijevku” vjere.

Razvijene zemlje su uništile bliskoistočno kršćanstvo, “kolijevku” vjere.

1220
0
Razvijene zemlje motivirane potrebom za naftom i željom za profitom su napustile svoje principe kako bi omogućile islamskim džihadistima uništenje kršćanstva na Bliskom istoku, “kolijevku” vjere.

Tako se izjasnio patrijarh Sirijske katoličke Crkve u Antiohiji,
Moramo shvatiti da je totalitarizam utemeljen na islamskom vjerovanju najgori od svih sustava vlasti. Da, moji prijatelji, sam opstanak kršćana u kolijevci kršćanstva je sasvim u opasnosti “, rekao je patrijarh.

Zašto se čudimo nastanku Islamske države ili novih ‘kalifata’ kada njihovi saveznici, bogate zemlje – unatoč retrogradnim sustavima vlasti – i dalje kanaliziraju sredstva i oružje teroristima koji šire mržnju i čine barbarske zločine u ime religije? “(Ovo je bila očita aluzija na Saudijsku Arabiju, glavnog američkog saveznika na Bliskom istoku, čija kraljevska obitelj podržava radikalne islamske vjernike u zamjenu za njihovo odobravanje Saudijske obitelji na vlasti.)

U vapaju za pomoć brzo nastajućoj, ali 2000 godina staroj kršćanskoj prisutnosti na Bliskom istoku, patrijarh Ignacije Josip naveo je kako Saudijska Arabija financira muslimanske džihadiste koji čine neviđena ubojstva, a zapadne demokracije im to otvoreno dopuštaju.

Dok Zapad u svojim zemljama prakticira razdvajanje Crkve od države, istaknuo je, bez oklijevanja daje svoju potporu bliskoistočnim režimima koji su ujedinili islamsku netoleranciju s vladom, i “ne ustručavaju se govoriti o ‘muslimanskim političkim strankama’, ‘muslimanskoj civilizaciji’ i ‘muslimanskom svijetu’“. S druge strane, Zapad ne želi priznati svoje kršćanske korijene, niti “spominjati išta vezano za Europsku povijest, koja je tisućljećima temeljena na judeo-kršćanskim vrijednostima“.

Patrijarh je istaknuo da je prihvaćanje političkog islama od strane Zapada u opasnoj kombinaciji s podrškom muslimanskim pobunjenicima koji se bore kako bi srušili Siriju, “zemlju koja je imala jednu od najviše sekulariziranih vlada na Bliskom istoku” te je štitila kršćane i druge manjine.

Izvor