Naslovnica Vatikan Redatelj Evgeny Afineevsky, i sam homoseksualac, primio nagradu u Vatikanskim vrtovima

Redatelj Evgeny Afineevsky, i sam homoseksualac, primio nagradu u Vatikanskim vrtovima

890
0

Evgenyju Afineevskyom, čiji je novi dokumentarac o papi Franji „Francesco” stigao na naslovnice diljem svijeta, zbog komentara Svetog Oca o homoseksualnosti i onome što se činilo kao odobravanje homoseksualnih civilnih zajednica, uručena je nagrada u Vatikanskim vrtovima. Ceremoniji su prisustvovali neki vatikanski dužnosnici, a svečana se dodjela nagrada, općenito, kojem je talijanska vlada domaćin, održava u Veneciji.

Afineevsky, koji je i sam homoseksualac, izrazio je iznenađenje nakon premijere da su papini komentari stvorili takvu pomutnju, rekavši da Franjo ne pokušava promijeniti crkveni nauk, već samo izražava uvjerenje da bi homoseksualci trebali uživati ista prava kao i heteroseksualci”, izvjestio je Associated Press (AP).

Još nije jasno kako su i zašto Afineevsky i papa Franjo započeli suradnju u produkciji dokumentarca. Godine 2009. ruski filmaš objavio je svoj dugometražni redateljski prvijenac „Oy Vey! Moj sin je homoseksualac!”, dobivši brojne nagrade organizacija koje podržavaju homoseksualnost.

Romantična komedija u kojoj je predstavljena židovska obitelj koja se suočava s nežidovskim i homoseksualnim dečkom njihova sina”, sažetak je priča o filmu na IMDb. „Kada homoseksualni par usvoji dijete i to postaje glavna vijest, njihove ih obitelji dolaze braniti i shvate koliko ih vole.”

Izvor