Naslovnica Društvo Salvini: nakon prosvjeda protiv kongresa obitelji u Veroni, Orwell bi trebao postati...

Salvini: nakon prosvjeda protiv kongresa obitelji u Veroni, Orwell bi trebao postati obavezna lektira

858
0

Ovogodišnji 13. Svjetski kongres obitelji u Veroni, na kojem su govornici i sudionici iz cijelog svijeta govorili o važnosti stabilnih obitelji za budućnost civilizacije, naišao je na iznenađujuće prosvjede ljevičara u subotnjim demonstracijama.

Policija i vojnici u maskirnim uniformama postavili su barikade na raznim mjestima oko velikog trga Piazza Bra i njegovih sporednih ulica, odnosno mjesta organizacije kongresa i epicentra radikalnog feminističkog i LGBT prosvjeda.

Organizatori kongresa osudili su neobuzdane lažne vijesti koje su okružile događaj, a koji su sudionike Svjetskog kongresa obitelji prikazali kao neofašiste, homofobe i ženomrsce (unatoč činjenici da je više od polovice govornika bilo žena).

(CNN, ali i Naši ljevičarski mediji su ovaj skup nazvali skupom “obiteljaša”  punim “mržnje i zalaganja za smanjenje prava manjina – od žena, LGBT osoba, do migranata”).

“Univerzalna istina o ljepoti obitelji je ono što nas povezuje. Danas smo tu kako bismo obranili, promovirali, zaštitili, uzdigli nešto tako osnovno, istinito i lijepo – obitelj muškarca, žene i djeteta”, rekao je Brian Brown, predsjednik Međunarodne organizacije za obitelj. No “Čitajući novine, moglo bi se pomisliti kako je kongres bio organiziran kao osuda homoseksualnosti”, požalio se Brian Brown, “mada, u stvari, homoseksualnost nije čak ni bila među raspravljanim temama.”

Tema ovogodišnjeg kongresa bila je ljepota braka, prava djece, cjelovita ljudska ekologija, žena kroz povijest, rast i demografski pad, dostojanstvo i zdravlje žene, pravna obrana života i obitelji te politike poduzeća koje potiču natalitet i obitelji.

U svom obraćanju na kongresu, talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini izazvao je pljesak rekavši da ga je zbog izvještavanja o događaju bilo sramota što je novinar, što je njegovo bivše zanimanje.

“Nema sličnosti između onoga što novinari govore i onoga što se ovdje stvarno događa”, rekao je. “Tužan sam što među novinarima vlada ovakva vrsta licemjerja i političke korektnosti. Za večernje vijesti izmislit će ono što žele, ali mi znamo istinu.”

Kada mu je rečeno da je “hrabar” što je došao govoriti na kongresu, Salvini je rekao da živimo u čudnim vremenima ako je za obraćanje na obiteljskom kongresu potrebna hrabrost.

“George Orwell bi trebao biti obvezna lektira u našim školama jer smo svjedoci svega što je on predvidio”, naglasio je Salvini. “Novogovor, ministarstvo istine, misaona policija. To je ono što živimo. Kolektivno razmišljanje je zastrašujuće. Netko mora novinarima reći da je ovo 2019. godina. Oni se moraju prilagoditi vremenu. Ovdje nema fašista”, dodao je Salvini.

Salvini je također istaknuo kako “nije normalno” da je potrebna zaštita interventne policije kako bi se govorilo o nečem tako nespornom poput nuklearne obitelji.

“Kome mogu smetati riječi ‘mama’ i ‘tata’?” upitao je Salvini. “A ako im smeta, problem je u njima, a ne u riječima.”

“Nema roditelj 1 i roditelj 2”, dodao je. “Postoji majka i otac, a tu su i djeca.”

“Imati dijete je najljepši izbor koji osoba može napraviti”, rekao je. “Zemlja bez djece je zemlja bez budućnosti.”

Izvor