Naslovnica Svijet San Francisco je američki ekvivalent Sodome i Gomore

San Francisco je američki ekvivalent Sodome i Gomore

1318
0

San Francisco je američki ekvivalent Sodome i Gomore. Grad je prigrlio homoseksualnost, pobačaj i sve vrste perverznosti, a mrzi Boga i progoni kršćane.

Katolički nadbiskup iz San Francisca se javno izjasnio protiv ovih zala, te je u nedavnoj propovijedi upozorio da su pobačaj, eutanazija i homoseksualnost “živi odraz pakla”, nadovezujući se na poruku iz Fatime, gdje je Gospa upozorila kako sve one koji čine zlo, a ne pokaju se, na kraju čeka pakao.

Nadbiskup Salvatore Cordileone je ovo rekao u propovijedi prošlog tjedna, na svečanosti povodom posvete njegove nadbiskupije Bezgrešnom srcu Marijinu.

Tijekom propovijedi podsjetio je na velika zla kojima svjedočimo u posljednjih 100 godina, uključujući velike svjetske ratove, logore smrti, brojne genocide i progone kršćana.

Tko bi se usudio reći da takva barbarstva nisu izrugivanje Boga?” upitao je. Cordileone je spomenuo pravo na pobačaj kao jedan od mnogih genocida.

A tu je napad na nedužan ljudski život: naša zemlja je umrljana krvlju nevine djece proizašle iz smrtonosne epidemije koja zapravo znači genocid nad životom u majčinoj utrobi“, rekao je.

A sada smo svjedoci i sve češćeg napuštanja naše braće i sestara na drugom kraju životnog puta“- dodao je, aludirajući na eutanaziju i potpomognuto samoubojstvo starijih osoba.

Nadbiskup je nadalje spomenuo homoseksualni “brak” i Povorku ponosa kao primjer kako se danas ruga Bogu.

Čak i u našem gradu svetoga Franje vidimo… slavljenje i čak uzvisivanje vulgarnog i bogohulnog, ismijavanje Božjeg nauma o našem stvaranju- (plana) s našim tijelima, radi zajedništva s Njim i drugima“.

Boga se na našim ulicama izruguje i to je dočekano s odobravanjem i pljeskanjem u našoj zajednici – a mi pak, mi samo šutimo“.

Od ukazanja je prošlo jedno stoljeće, a mi Boga ismijavamo, no Bog se ne da izrugivati; ne zato što uživa u osveti- samo naše odbacivanje Boga nam se obija o glavu, dovodeći nas do vlastitog samouništenja”- upozorio je Cordileone.

Možda nemamo moć promijeniti svjetsku povijest, no možemo promijeniti ono što se događa u našim obiteljima i zajednicama ako poslušamo poruku koju je Gospa dala u Fatimi. Sljedeće stoljeće može se radikalno razlikovati od posljednjeg, ali samo ako poštujemo poruku i odgovorimo na zahtjeve“.

Posveta nadbiskupije San Francisca Bezgrešnom Srcu Marijinu jedan je od načina da se ispune Marijini zahtjevi, rekao je Cordileone.

Molitva, osobito krunica, pokora i euharistijsko klanjanje “trostruki je recept za mir i spasenje”.

Živimo u vremenu i mjestu intenzivne duhovne bitke, a samo posežući za duhovnim oružjem ublažit ćemo duhovne bolesti koje su u korijenu tolikih fizičkih i mentalnih patnji u današnjem svijetu“- zaključio je Cordileone.

Izvor