Naslovnica Crkva Skupina koja vodi kampanju za ređenje žena promovirana na web stranici nove...

Skupina koja vodi kampanju za ređenje žena promovirana na web stranici nove Sinode.

499
0

Na web stranici koju nadzire Glavno tajništvo Biskupske sinode u Vatikanu može se naći i poveznica  na skupinu koja vodi kampanju za ređenje žena.

U objavi od 15. siječnja, web stranica Synodresources.org podijelila je informacije o organizaciji Women’s Ordination Conference sa sjedištem u Washingtonu, D.C.

Thierry Bonaventura, komunikacijski direktor zadužen kod Glavnog tajništva Biskupske sinode, izjavio je da web stranica ne promiče tu  grupu.

“Radije bih govorio o ‘dijeljenju’”, rekao je.

Bonaventura je istaknuo da je Synodresources.org “alat za slušanje i platforma za dijeljenje koja ne zamjenjuje službenu web stranicu Synode 2021-2023 (synod.va)”.

“Umjesto vertikalne komunikacije odozgo prema dolje, ona ima za cilj horizontalnu komunikaciju”, istaknuo je.

Web stranica je prije bila u središtu kontroverzi nakon što je nudila poveznice s LGBT grupacijama.

Službenici u Glavnom tajništvu Biskupske sinode uklonili su tada poveznicu na New Ways Ministry nakon što su saznali da je Biskupska konferencija SAD-a izrazila neodobravanje njihovog rada još 2010. godine.

Ali nakon kritike iz nekih krugova, vratili su poveznicu i objavili ispriku.

Synodresources.org se također povezuje s katoličkom zajednicom Latin-American Rainbow Catholic, koja je dio Globalne mreže Rainbow Catholics, koja za sebe govori kako „okuplja grupe i njihove članove koji rade na pastoralu i pravdi za lezbijke, homoseksualce, biseksualne, transrodne i interseksualne (LGBTI) osobe i njihove obitelji.”

Women’s Ordination Conference, osnovana 1975., opisuje sebe kao “najstariju i najveću organizaciju koja radi na ređenju žena za đakonice, svećenice i biskupe”.

Izvor