Naslovnica Društvo Slijedi li zabrana “40 dana za život” nakon ratifikacije Istanbulske konvencije?

Slijedi li zabrana “40 dana za život” nakon ratifikacije Istanbulske konvencije?

1174
0
U cijeloj zbrci nastaloj oko ratifikacije Istanbulske konvencije, imam dojam da se u našim katoličkim medijima pomalo zaboravilo na inicijativu koja najviše pridonosi budućnosti naše zemlje, a to je “40 dana za život”, koja ulazi u posljednje dane svog korizmenog ciklusa posta i molitve za nerođenu djecu pred klinikama i bolnicama diljem Hrvatske u kojima se vrše pobačaji.

Nema sumnje da će zagovornici ratifikacije Istanbulske konvencije, odnosno promotori rodne ideologije, većinom pripadnici radikalne ljevice koje eto, ni kod nas nije više tako radikalna nego je postala službena politika jer je zagovara takozvana demo-kršćanska stranka trenutno na vlasti, uskoro svoje napade okrenuti prema njima.

Pro-life aktivnosti, a pogotovo inicijative poput “40 dana za život”, već se u mnogim Europskim zemljama, na primjer u Francuskoj, smatraju jednom vrstom ‘nasilja nad ženama’ i napadom na njihovo ‘pravo na izbor’.

Možemo li očekivati da će nakon ratifikacije konvencije uslijediti i zabrana javne molitve ispred ustanova koje vrše ubojstva nerođene djece – svakako da možemo. Nevladine, odnosno ‘nadvladine’ udruge koje će nadzirati provedbu Istanbulske konvencije će vrlo brzo usmjeriti svoje aktivnost na sve pro-life inicijative jer su im trn u oku i pokušat će sve što je u njihovoj moći da ih putem zakonodavstva potpuno kriminaliziraju. Trend je u Europi već započeo, a kako se stvari brzo odvijaju, mogli bi svoje nakane uskoro bez probleme ostvariti diljem Europske unije – vidi članak pod naslovom Novi zakon EU-e mogao bi pro-life aktivnosti definirati kao “nasilje nad ženama”.

Zato na blagdan svetoga Josipa, zaštitnika Hrvatskog naroda, pozivamo još jednom čitatelje da pokažu svoju podršku inicijativi “40 dana za život”, ako ne fizički na terenu onda barem u svojim molitvama.

Molitelji su stalno izloženi pritiscima i napadima samog  Sotone, što pokazuju i ove  snimke iz Frankfurta, gdje lijevi aktivisti svakodnevno uznemiruju molitelje sa svojim, slobodno mogu reći, sotonističkim performansima u ime ‘ženskih prava’. Ovakve scene nas vjerojatno očekuju i u Hrvatskoj u bliskoj budućnosti, ako Vlada u međuvremenu ne zabrani inicijativu, jer će kršiti Istanbulsku konvenciju na koju će se (najvjerojatnije) obvezati.